Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaJumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

Ku Maruta Bayu
SN
PDAM Tirtawening [Potret: www.jurnalbandung.com]

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014,  beuki mancegkeun institusi BUMN milik Pemkot Bandung. Nyatana  PDAM Tirtawening.

Parobahan anu utama palebah  gedéna  modal Pemkot Bandung pikeun bubutuh PDAM Tirtawening, nyaéta anu asalna  Rp 200 miliar jadi Rp 2 triliun.  Nurutkeun Ketua Pansus II DPRD Kota Bandung, Eko Sesotyo, pengajuan nambahan modal  tetep baris ditingali sacara objektif. Upama kasawang  rasional, tangtu bakal disaluyuan.

“Sanggeus dibahas, antukna disahkeun ngaluarkeun modal dasar anu tadina Rp 200 miliar jadi Rp 2 triliun. Kasapukan  modal nepi ka Rp2 triliun téh dumasar  kana komitmen PDAM pikeun ngundakeun pelayanan. Sumber pendanaan ogé henteu saukur tina APBD Kota Bandung, tapi bisa ti bantuan pamaréntah pusat atawa Pemprov Jabar,” kitu ceuk Eko, basa diajakan ngawangkong ngaliwatan telepon.

Masih nurutkeun Eko, bantuan modal henteu  bisa langsung dipasrahkeun ka  PDAM, tapi kudu ngaliwatan Pemkot Bandung. Modal dasar dina raraga nyumponan  kawajiban pelayanan, kaasup target MDG’s 2015, anu nargétkeun cakupan pelayanan cai nginum  nasional kudu bisa ngahontal  80 persén.

“Salila ieu  PDAM Tirtawening katétéran nyumponan bubutuh cai nginum warga Kota Bandung. Sapoéna, warga ngabutuhkeun 5.000 léter per detik. Ari produksi cai nginumna ukur 1.600 léter per detik dina sapoéna. Tacan deuih  kabocoran 800 léter per detik,” kitu pokna.

Di sisi séjén, PDAM Tirtawening nargétkeun dina taun 2015 cakupan layanan cai beresih pikeun warga Kota Bandung kudu ngahontal 90 persén. Hal penting séjénna tina pengesahan éta perda téh diantarana  tata cara ngabentuk jajaran direksi kudu sapakét. PDAM miboga opat direksi, nyaéta Direktur Utama, Direktur Umum, Direktur Air Minum, jeung Direktur Air Limbah.  Kiwari, téknis jeung prosedur ngajenengkeun direksi sapaket,  kudu babarengan diangkat jeung dieureunkeun ku Wali Kota.

Saméméh pengesahan, Tim Pansus II geus ngayakeun studi banding ke Tabanan, Bali pikeun ngawewegan  asumsi ngeunaan  bahasan éta modal. Alesanana, PDAM Bali dianggap geus bisa nyumponan bubutuh cai beresih 85 persén ka wargana kalayan sumber caina tina waduk jeung tilu walungan.

Kauntungan Pikeun BUMD

Direktur Utama PDAM Tirtawening Kota Bandung, Pian Sopian, nétélakeun yén undakna  modal jadi tarékah pikeun ningkatkeun  cakupan pelayanan nepi ka 80 persén tina kiwari anu kakara 70 persén.

Nurutkeun Pian, perkara ieu téh jadi sabangsa  wadah anu nampung rupaning bantuan ka PDAM. Jadi, kiwari anggaran pikeun nyumponan bubutuh rupa-rupa program PDAM bisa kacumponan kalayan henteu kawatesan ku  jangka waktu, lantaran gumantung  kana kamampuh Pemkot Bandung.

Pian ogé ngaprésiasi kana éta regulasi,  lantaran PDAM Tirtawening Kota Bandung kiwari dimeunangkeun boga usaha dina séktor séjén, anu bisa ngarojong  bisnis utama. Loba asét taneuh anu bisa dipigawé babarengan jeung  pihak séjén sangkan bisa ngahasilkeun.

“Upama layanan tacan bisa ngahontal  80 persén, kauntungan PDAM pikeun Pemkot Bandung bakal dipulangkeun minangka  reinvestasi,” kitu ceuk Pian, kalayan nétélakeun  yén Raperda Parobahan ogé  bisa baé ngalantarankeun BUMD ngayakeun panyaluyuan tarif sacara otomatis, diluyukeun jeung  kondisi inflasi. ***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...