Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikRebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

Ku Hadi Seto
SN
Prabowo [Potret: Tempo.Co]

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina kasus korupsi dana haji, bisa nganyerikeun haté masarakat anu salila ieu méré kapercayaan jeung harepan ka KPK. Kitu nurutkeun Ade Irawan, ti Divisi Korupsi Politik Indonesian Corruption Watch (ICW), basa dihubungi ku Hasanudin Aco, wartawan TribunNews  di Jakarta, Senén (26/5/2014).

Nurutkeun Ade, batan mojokkeun KPK, kuduna Prabowo Subianto leuwih konséntrasi meresihan tim kampanye ti para koruptor. Kanyataanna mémang réa ngaran-ngaran di tim Parpol nu ngarojong Prabowo Subianto, anu ngajiret kasus dugaan korupsi. Prabowo maju salaku bakal capres anu dirojong ku koalisi genep partai politik, nyaéta Partai Gerindra, Partai Amanat Nasional (PAN), Partai Persatuan Pembangunan (PPP), Partai Keadilan Sejahtera (PKS), Partai Golkar, jeung Partai Bulan Bintang (PBB).

Salila ieu, mémang réa elite ti parpol anu jadi target KPK. Misalna ti Golkar, diduga aya Priyo Budi Santoso,  Setya Novanto, jeung Idrus Marham.  Ti PAN, ngaran Ketua Umum jeung bakal cawapres Hatta Radjasa kungsi dipariksa dina kasus dugaan korupsi hibah KRL urut ti Jepang. Ti PPP, sajabana Suryadharma Ali, kasus korupsi haji ogé diduga ngalibetkeun Hasrul Azwar. Atuh  ti PKS, anu masih kalibet  perkara dugaan suap impor sapi anu dibongkar KPK, sarta kiwari masih diprosés di Pengadilan Tipikor. Kaasup Ketua Umum PBB, MS Kaban ogé sarua dicekal jeung sering disebut keur nunggu status tersangka dina kasus dugaan korupsi proyek di Kementerian Kehutanan.

Ade Irawan nétélakeun, ti sawatara  taun katukang, ICW sabenerna geus ngalaporkeun kasus dugaan korupsi haji di Kementerian Agama. Kiwari, KPK terus ngumpulkeun bukti jeung fakta anu patali jeung éta kasus.

Basa Praboro nganjang ka imahna  pengusaha Hary Tanoesoebidjo, di Jakarta, Kemis (22/5/2014), Prabowo Subianto nétélakeun yén aya ditéwakna Surya Dharma Ali ku KPK ngandung  pulitis. "Sacara pribadi, kuring teu percaya  SDA salah. Kuring miharep sangkan ieu kasus henteu  dijadikeun alat pulitik," kitu pokna Prabowo.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...