Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaRebo, 28 Méi 2014 01:09

Tradisi Muhammadiyah Nu Sasarina Nétral, Amien Ngagorowok Hidup Prabowo

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

Ku Hadi Seto
SN
Amien Rais [Potret: net]

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu ngagorowok  "Hidup Prabowo" kalayan diteruskeun ku ngucap  takbir dina forum Tanwir Muhammadiyah. Nurutkeun Din,  kuduna  sikep tokoh Muhammadiyah henteu siga kitu. "Hal éta ngaruksak forum Tanwir," kitu ceuk Din basa ditepungan ku Amri Mahbub, wartawan Tempo,  di Hotel Mesra, Samarinda, Kalimantan Timur, Ahad, 25 Mei 2014.

Din nétélakeun yén tindakan Amien téh akibatna bisa tumiba ka Muhammadiyah sorangan. "Tadi isuk-isuk, TV One nyindekeun yén Mumammadiyah ngarojong Prabowo," kitu pokna Din. Kuduna,  hal éta henteu kudu  dilakukeun ku hiji tokoh senior siga Amien Rais

Nurutkeun Din, idéalna mah Amien datang ka forum téh kalayan némbongkeun  sikep salaku negarawan anu mibanda kaarifan. "Simpen heula  dukungan ka capres. Naha meni kudu ekstrim kitu?" pokna Din Syamsudin.

Nurutkeun  Din, Muhammadiyah mah  geus nyokot posisi nétral dina milih présiden 9 Juli nu baris datang. Hartina,  ieu organisasi masarakat anu mibanda basis Islam téh henteu mihak ka capres mana baé, voh ka Prabowo Subianto pon kitu deui ka Joko Widodo. "Tradisi Muhammadiyah mémang siga kitu, nétral," kitu pokna Din Syamsuddin.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...