Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumJumaah, 16 Méi 2014 13:50

Sangkan Nyieun Kaputusan Leuwih Gampang

Ridwan Kamil Ngimpi Boga Rohang Komando di Kota Bandung

Ku Amra Iska
SN
Ridwan Kamil, Wali Kota Bandung. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Ridwan Kamil, Wali Kota Bandung, boga impian pikeun ngawangun command center (rohang komando nu ngait ka sakumna sumber data) di Kota Bandung. Di jerona sadia tilu korsi: keur wali kota, sékretariat daérah, jeung wali kota. Ieu karep muncul lantaran kaidéan ku félem “Star Trek”. Harepanana mah command center téh geus réngsé ahir taun 2014.

“Di command center sadaya pelayanan publik tiasa diaksés kalayan gampil, nganggé téknologi nu canggih. Intina mah aya hiji rohangan anu tiasa ngaksés sadaya data, sadaya CCTV. Pami aya urusan anu darurat, tiasa katingal ti éta rohangan. Ku kituna dina mutuskeun perkara gé baris langkung cepet,” cék Ridwan Kamil dina Seminar Gerakan Réformasi Birokrasi.

Ridwan Kamil gé nétélakeun yén pikeun ngawangun command center, ayeuna karék nepi kana rarancang tahap kahiji. Atuh sugan dina ahir taun 2014 bisa dilélangkeun, jeung réngsé sakabéh-kabéh. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...