Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumJumaah, 16 Méi 2014 13:32

Sangkan Kualitasna Hadé jeung Nyugemakeun

Pamaréntah Kota Bandung Ngagandéng Tim Ahli Pikeun Pangwangunan Jalan

Ku Amra Iska
SN
Tim ahli pangwangunan jalan Kota Bandung. [Potret: http://news.detik.com/]

(SundaNews, Bandung) Pikeun kalumangsungan pangwangunan jalan di Kota Bandung, pamaréntah ngagandéng tim ahli ti ITB minangka batur gawé: Harmen Rahman, Rus Bona Frajila, Soni Sulaksono, jeung I Putu Kresna. Tim ahli boga pancén pikeun nguji kakuatan bahan jeung ngawaskeun lumangsungna pagawéan ti mimiti der nepi ka anggeusna. Ku ieu tarékah dipiharep kualitas jalan di Kota Bandung jadi leuwih hadé, jeung tangtu baé nyugemakeun.

Cék Ridwan Kamil, minangka kapala daérah Kota Bandung, naon nu rék dipilampah téh minangka bagian tina réformasi birokrasi. Sabab, nu enggeus-enggeus, Dinas Bina Marga dan Pengairan (DBMP) kurang jejem dina ngawaskeun pangwangunan jalan.

“Sering pisan proyék téh teu luyu sareng ukuran nu sakedahna, upamana nu kedahna 15 cm der mung dipaju 5 cm. Atuh waktos gé nu kedahna réngsé tilu minggu kalah ngarét jadi dua sasih. Éta téh ku margi salami ieu sistim pengawasanana teu jalan. Ku kituna, ka payun mah ulah aya deui kajantenan anu sarupi kitu téh,” cék Ridwan Kamil dina acara Launching Quality Control DBMP di Balé Kota Bandung, Jalan Wastukencana, Jumaah (16/5/2014).

Ku ayana tim ahli, kualitas bahan pijalaneun téh pasti dipariksa heula, supaya katohyan naha pantes dipaké atawa henteu. Demi tempat mariksana dibagi ka tilu laboratorieum: Pusjatan, Teknik Sipil ITB, jeung Polban. Mun hasilna nétélakeun yén barang téh goréng, mangka kontraktor nu kapapancénan ngawangun jalan baris keuna ku dengda. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...