Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanSenén, 05 Méi 2014 15:35

Milu UN Bari Jalibreg

Ku Taya Pisan Cukang, Barudak Sakola Kudu Meuntas Walungan

Ku Amra Iska
SN
Belaan babaseusan sangkan tepi ka sakola. [Potret: http://jabar.tribunnews.com/]

(SundaNews, Garut) Puguh gé kapaksa. Puluhan murid Madrasah Tsanawiyah (MTs) Al-Mannar kudu milu ujian nasional (UN) bari pakéan jalibreg. Éta sakola téh perenahna di Désa Mekarwangi, Kacamatan Cibalong, Kabupatén Garut. Ana nepi ka jalibreg, lantaran sangkan bisa tepi ka sakola téh kudu turun meuntasan Walungan Cibaluk heula. Kawantu taya pisan cukang, jeung cai walungan keur meneran léb-léban.

Ti jam 06.30 mula, barudak téh geus kumpul di Kampung Sakambangan, Désa Mekarwangi. Sanggeus taya nu tingaleun, bring waéh mapay galengan jeung gawir, muru ka sisi Walungan Cibaluk. Méméh meuntas téh maruka heula sapatu jeung calana. Atuh salila di walungan, leumpangna arati-ati pisan. Ngahaja meuntas kalayan babarengan téh, malar salamet sararéa. Mun téa mah salah saurang aya nu labih, nu lian buru-buru nulungan.

Lébarna walungan téh lain meumeueusan, da aya kana 40-an méter. Jerona gé rata-rata leuwih ti saméter. Dina meuntas, suku barudak nyasaran dasar walungan nu pangdéétna. Ngan orokaya, da dasar walungan gé mangrupa babatuan nu laleueur jeung caina ngagulidag, sakali-kalieun mah barudak gé aya baé nu tikoséwad.

Munawaroh (15) mah kudu ngalaman babaseuhan ka sakola téh ti SD mula. Karuhan sapatu jeung alat tulis nu biasa dijingjing mah mindeng pisan palid.

“Sedih puguh gé. Ti SD kénéh kedah babaseuhan waé ka sakola téh, da cai walungan téh kadang-kadang dugi ka saret patuangan. Pami waktos ujian, angkat téh kedah langkung énjing, supados kabujeng ngagaringkeun heula anggéan, sareng tiasa jejem ngawaler soal ujian,” cék Munawaroh.

Wisnu (15) malah leuwih prihatin, da aya kamungkinan moal waka bisa balik ka imahna. Babakuna sieun ku cai walungan nu sok ngadadak naék. Atuh manéhna siap sok sanajan kudu ngéndong di sakola, sangkan bisa milu deui UN dina poéan isuk. Tangtu baé Wisnu kacida miharep sangkan pamaréntah pangwangunkeun cukang nu ngahubungkeun Désa Mekarwangi jeung Sagara.

Ari pamaréntah tingkat désa mah geus narékahan, pikeun ngawangun cukang téh. Buktina cék Asép Paslah, Kapala Désa Mekarwangi, pihak désa geus ngajukeun surat sangkan pihak kabupatén daék nulungan.

“Tos langkung ti 30 taun cukang gantung nu aya téh pegat ku banjir. Ti harita tacan kantos didangdosan deui. Mung alhamdulillah panampi ti Wakil Bupati téh rada ngagumbirakeun, mugi baé tiasa dibangun saénggalna,” cék Asép. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...