Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikKemis, 17 April 2014 16:35

Butuh Kasapukan jeung Sauyunan

Urang Sunda Jadi Présidén

Ku Amra Iska
SN
Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Aya karep ti sawatara urang Sunda geusan ngadorong putra daérah terbaikna pikeun jadi pamingpin di tingkat nasional, boh présidén boh wakilna. Minangka néwak éta karep, Tribun Jabar ngagelar hiji sawala kalayan jejer “Dikusi Publik Mencari Putera Terbaik Jabar untuk Capres”. Acarana lumangsung poé Kemis (17/4/2014), pabeubeurang. Tempatna di Hotél Horison, Kota Bandung.

Patali jeung éta hal, Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan nyarankeun sangkan urang Sunda nyieun rarancang programna. Paling henteu, numutkeun Ahad Héryawan, aya dua cara nu bisa dibaladah.

“Kahiji, sakumna tokoh Jawa Barat kedah sapuk dina hal nangtoskeun tokoh Sunda piprésidéneun. Kaduana, média massa nu aya di sakuliahing Jawa Barat kedah sauyunan dina ngamunculkeun éta tokoh ka tingkat nasional,” cenah.

Enya, cenah, jaman kiwari mah geus jauh bédana jeung jaman bihari. Dina mangsa bihari mah tokoh nu capétang biantara téh ngan bisa ngajejelan sirah sawatara jalma nu aya di sabudeureun lingkunganana. Tapi kiwari teu cukup ku kitu, da kudu kanyahoan ku balaréa nu leuwih loba, utamana ngeunaan idé.

“Ku kituna, média massa mampuh ngahipnotis kamandang jalmi kana naon waé nu didugikeun ku salah sawios tokoh,” cék Ahmad Héryawan deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...