Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumRebo, 16 April 2014 16:27

Mun teu Tuhu kana Paréntah Gupernur

Pulisi Bisa Midanakeun TP Kahatéx

Ku Amra Iska
SN
Kapolda Jabar biantara. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Mun sikep Gupernur Jawa Barat, Ahmad Héryawan, rék maréntahkeun PT Kahatéx sangkan ngabongkar wangunan pabrikna nu luhureun walungan, atuh Polda Jabar mah leuwih ti kitu. Sakumaha nu ditepikeun ku Kapolda Jabar Irjén Pol M Iriawan, pulisi bisa midanakeun PT Kahatéx. Éta ancaman téh bakal lumaku lamun PT Kahatéx teu tuhu kana paréntah Gupernur, buktina sina ngarakrak wangunan luhureun Walungan Cikijing téa.

“Tangtos baris aya panalungtikan heula, utamina ngaréngsékeun berkasna. Dirjén Sumber Daya Air nguningakeun, saupami dina dangka waktu nu tos tangtos éta wangunan teu dirakrak baé, pasti aya tindakan susulan, ngalangkungan jalur hukum,” cék Iriawan, Rebo (16/4/2014).

Anapon bilamana PT Kahatéx ngagugu kana paréntah Gupernur, ka hareupna tangtu bakal aya babadamian deui. “Pokona mah urang bandungan waé kumaha ka payunna. Kapan udaganana gé ngabongkar wangunan, supados Rancaékék teu banjir deui, sok sanaos banjir téh sanés alatan Kahatéx waé. Mung, nu pasti, tanah walungan mah tangtos milik nagara,” cenah.

Harepan ti pamaréntah mah, paling leuir ngarakrak éta wangunan téh kudu anggeus saméméh lebaran. Sabab, tinangtu jalanna bakal dipaké pikeun nu marudik. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...