Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanRebo, 16 April 2014 04:18

Dina Raraga Milangkala Majalah MedCom SMA BPI 1 Bandung

Seminar Jurnalistik di SMA BPI 1 Bandung

Ku Maruta Bayu
SN
Angklung SMA BPI 1 Bandung [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Pintonan Angklung SMA BPI 1 Bandung muka runtuyan kagiatan dina raraga  sukuran dalapan taun Majalah MedCom. Ari Majalah MedCom téh mangrupa média komunikasi SMA BPI 1 Bandung anu maneuh medal pikeun bacaeun di SMA BPI. Dina éta acara, digelar ogé rupaning kasenian atraktif para siswa-siswi SMA BPI 1 Bandung.

Acara Seminar Jurbalistik digelar pikeun mekelan para siswa anu harita milu ngaluuhan acara. Anu hadir dina éta acara, lain baé siswa BPI, tapi siswa ti sawatara SMP di Kota Bandung. Acara lumangsung di Aula Kampus SMA BPI 1 Bandung, Jl. Burangrang No. 8, Bandung (1/3/2014).

Dina Seminar Jurnalistik, tampil salaku panyatur  Cecep Burdansyah (Pimred Tribun Jabar) jeung Dhipa Galuh Purba (Dosen Jurnalistik UIN Sunan Gunung Djati Bandung), kalayan moderator Lia R., M.MPd. Éta seminar meunang dibarandungan ogé ku guru-guru ti sawatara sakola. Dina éta seminar, Cecep medar pentingna jurnalistik dina kahirupan, sakaligus mangpaat tina warta-warta anu dipintonkeun dina média. Demi Dhipa Galuh Purba leuwih mokuskeun pedaranna kana citizen journalism (jurnalistik masarakat) jeung pangaruh tina kamajuan téknologi informasi.

Nurutkeun Kepala SMA BPI 1 Bandung, Dra. Hj. Deti Sudiarti, digelarna seminar Jurnalistik, pikeun leuwih ngawanohkeun  peran media massa. Pangpangna ngarah jadi bekel keur para  siswa, sakaligus dina ngahudang  motivasi  para siswa pikeun maca jeung nulis. Masih patali jeung  milangkala ka-8 Majalah MedCom, aya rupaning  kagiatan séjénna anu lumangsung, saperti Lomba Foto, Lomba Nulis, jeung sajabana. Majalah MedCom dikokolakeun ku  guru jeung siswa SMA BPI 1 Bandung, kalayan medal saban tilu bulan sakali.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...