Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSalasa, 15 April 2014 14:33

Banjir di Désa geus Blég di Kota

Jembatan Burakrakan, Masarakat Hésé Ngaliwat

Ku Amra Iska
SN
Jamatan burakrakan ku banjir. [Potret: http://jabar.tribunnews.com/]

(SundaNews, Garut) Kiwari mah banjir alatan hujan badag téh lain di kota wungkul, dalah di pilemburan gé nya kitu kénéh. Di Désa Tanjungmulya, Kacamatan Pakénjéng, Kabupatén Garut, upamana, banjir geus ngabalukarkeun jambatan burakrakan.

Éta kajadian persisna poé Senén ping 14 April 2014. Pasosoré. Demi cai nu geus ngaruksak jamatan téa, datangna ti Walungan Cikandang. Enya, éta jamatan téh perenahna luhureun walungan pisan, minangka panghubung dua lembur di Pakénjéng.

Bawirasa, kawas banjir-banjir nu ilahar di kota, banjir di désa gé mawa mamala ka masarakat. Bédana, mun di kota mah nu rambang dina cai téh rupa-rupa kandaraan modél mobil jeung motor, di désa mah nu palid téh ingon-ingon kayaning domba. Ngan henteu ari nepi ka ménta korban jiwa manusa mah. Leuwihna ti kitu, kagiatan masarakat gé kasengker, da hésé nyorang jalan geusan pangliwatan.

“Kampung Poréhék sareng Kampung Saradan mah kakurung pisan. Mun badé ka puseur kacamatan téh, masarakat kedah nguruling heula ka lembur nu sanés. Atuh jarakna gé sanés caket-caket, da kedah ngalangkungan genep désa. Kedah bari badarat deuih, bari ngalangkungan jalan alit sareng garékgok,” cék Adé Manadin minangka salah sahiji tokoh di Pakénjéng.

Cék Adé mah nu kasengker di Kampung Poréhék jeung Kampung Saradan téh kabéhna lain saeutik-saeutik. Da duanana gé mangrupa kampung nu lalega. Jumlah padumukna gé aya kana rébuna. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...