Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanSenén, 14 April 2014 16:07

Kudu Ditangkep

Maluruh nu Nyebarkeun Soal jeung Jawaban UN

Ku Amra Iska
SN
Ahmad Heryawan di SMAN 1 Bandung. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Blég geus jadi kabiasaan, unggal Ujian Nasional (UN), kacaritakeun baé aya soal UN jeung jawabanana nu nyebar saméméh usum. Atuh nya kitu kénéh dina taun ayeuna.

Sumebarna soal UN katut jawabanana téh lain susulumputan deui, tapi nembrak-nonggérak dina pakakas online (internét). Bawirasa, ku éta kajadian, barudak nu rék nyanghareupan ujian téh jadi ibur-guyur. Malah teu saeutik nu matak honcéwang.

Geusan nyinglar balukar nu teu dipiharep, Gupernur Jawa Barat Ahmad Héryawan ngeprik pulisi pikeun maluruh nu boga gawé dina nyebarkeun soal jeung jawaban UN téa. Malah paménta Ahmad Héryawan téh ditepikeun hareupeun sawatara guru SMAN 1 Bandung, nu perenahna di Jalan Ir. H. Djuanda.

“Titangkep baé. Nu kitu mah kedah dipaluruh. Saéna deui barudak téh teras laporan, teu ujug-ujug kagémbang ku nu teu pararuguh. Katawisna barudak mah masih kénéh arapal kana mana nu leres sareng mana nu salah téh,” cék Ahmad Héryawan ka Kapolda Jabar, Irjén. Pol. M. Iriawan.

Atuh meunang paménta ti Gupernur téh, pulisi teu haré-haré. Sakumaha nu ditepikeun ku Irjén. Pol. M. Iriawan, pihak kapulisian rék gasik nyumponan paréntah dunungan.

“Pangirim soal sareng jawaban ti Bogor salamina dikawal kayalan ketat. Malah simkuring miwarang duaan. Sadugina ka sakola tetep dijaga deuih. Nu nganggé seragem jaga di luar, nu teu nganggé seragem jagi di lebet. Sanés nanaon, supados taya dampak psikologis ka murangkalih,” pokna téh.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...