Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 14 April 2014 15:47

Dina Pledoi, Dada Ngaku Teu Salah

Ku Amra Iska
SN
Sidang Dada Rosada [Potret: http://news.detik.com/]

(SundaNews, Bandung) Poé Senén ping 14 April 2014, Wali Kota Bandung manten, Dada Rosada macakeun pledoi (catetan pembélaan) di Pangadilan Tipikor Bandung. Pikeun Dada, macakeun pledoi dina pasidangan téh kacida pentingna, sangkan ancaman hukuman 15 taun teu tulus tumiba ka manéhna. Éta ancaman datang lantaran jaksa penunut umum (JPU) KPK nyindekkeun réhna Dada geus milampah laku salah. Buktina korupsi kalayan babarengan jeung tuluy-tumuluy.

Dina pledoi-na, Dada nétélakeun yén dirina teu kungsi boga niat pikeun nyogok para hakim, dina pasidangan patali jeung waragad bantuan sosial (bansos). Malah teu kungsi méré pituduh boh keur Édi Siswadi boh pikeun Hérry Nurhayat geusan masrahkeun duit gaganti karugian nagara atawa duit sogok ka hakim Sétyabudi.

“Satungtung pasidangan lumangsung, simkuring mah teu kantos tepang komo ngobrol sareng hakim Sétyabudi téh. Ku kituna, simkuring merih ka hakim supados mutus hukuman simkuring nu pangénténgna. Margi simkuring téh tos ngabdi-babakti ka nagara salami 40 taun. Barina gé nu gaduh hadas dina sidang bansos mah da sanés simkuring. Janten, simkuring mah taya patalina sareng éta pasidangan téh,” cék Dada.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...