Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikKemis, 10 April 2014 01:37

“Mapag Waluya Basa, Nanjeurkeun Budaya” dina Riksa Budaya Sunda 2014

Ku Maruta Bayu
SN
Syalsa Ditha Ayu Namira, Juara 2 Maca Sajak RBS [Potret: Maruta]

(SundaNews) Rupaning pasanggiri kasundaan digelar di Gedong PKM Kampus UPI (Universitas Pendidikan Indonésia), Jl. Dr. Setiabudi 229, Bandung ku Badan Éksékutif Mahasiswa (BEM) HIMA Pensatrada FPBS UPI. Taya lian acara “Riksa Budaya Sunda” (RBS) anu maneuh diayakeun saban taun. Dina taun 2014, digelar bulan Maret 2014, kalayan jejerna “Mapag Waluya Basa, Nanjeurkeun Budaya”.

Aya lima rupa lomba anu digelar dina RBS taun 2014. Diantarana Lomba Nulis Aksara Sunda, Lomba Ngadongéng, Lomba Debat Basa Sunda, Lomba Pupuh, jeung Lomba Maca Sajak. Dumasar kana tingkatan sakola para patandang, pasanggiri téh dibagi jadi dua tingkatan, nyaéta tingkat SMP jeung tingkat SMA. Husus pikeun pasanggiri pupuh, aya katégori wanoja jeung katégori lalaki.

Acara RBS digelar minangka salahsahiji partisipasi aktif mahasiswa ninangka generasi ngora dina miara, ngamumulé, jeung ngamekarkeun budaya Sunda, hususna basa Sunda. Kagiatan RBS ogé digelar kalayan mibanda tujuan pikeun ngahudang rasa kareueus jeung kacinta kana basa Sunda di kalangan guru-guru, para siswa, jeung sakumna masarakat.

Nilik kana patandangna kaitung loba, kalayan jolna lain baé ti kota jeung kabupatén Bandung,  tapi diiluan ogé ku para siswa ti sakola-sakola daérah kabupatén Cianjur, Garut, Ciamis, jeung sajabana.

Dina pasanggiri Sajak Sunda tingkat SMP, déwan juri anu diwengku ku Ayi Kurnia, Agus Suherman, jeung Dhipa Galuh Purba, ahirna mutuskeun Anggi Lestari ti SMPN 1 Parongpong minangka pinunjul kahiji. Disusul ku  Syalsa Ditha Ayu Namira  ti SMPN 3 Lembang minangka pinunjul kadua, jeung Gina Noor Mufida ti SMPN 1 Parongpong. Pinunjul harepanna diraéh ku  Tangkas Prassetyo W ti SMPN 16 Bandung,  Pohaci Puspa Muwangi ti SMPN 12 Bandung, jeung Mela Aruna ti SMPN 34 Bandung.

Pasanggiri Maca Sajak tingkat SMA, pinunjul kahijina diraéh ku  Dede Warisman ti SMAN 1 Kawali,  pinunjul kadua Agi Gumelar ti SMAN 1 Lembang, jeung pinunjul katilu  Kartiani Dewi ti SMAN 1 Parongpong. Demi pinunjul harepanna diraéh ku  Chaerun Nisa ti SMAN 1 Cianjur,  M.farhan A ti SMAN 1 Majalengka, jeung  Gina Fauzi Rimadani ti SMAN 1 Kadugede.

Dina pasanggiri Nulis Aksara Sunda, anu jadi pinunjulna nyaéta Hafez Habiburrohman ti SMAN 11 Bandung. Disusul ku pinunjul kadua jeung katilu,  Asep Ramdan ti SMAN 1 Majalaya, jeung  Alma Aariz ti SMAN 1 Cisaat. Sajabana ti tilu pinunjul, déwan juri ogé milih tilu pinunjul harepan, anu diraéh ku Rifqian D. S ti SMAN 1 Majalengka,  Wanda ti SMAN 11 Bandung, jeung Willy. H ti SMA Pasundan 1 Bandung.

Pasanggiri Nulis Aksara Sunda tingkat SMP, déwan juri ahirna mutuskeun  Nur Asyifa Rahmawati ti SMPN 3 Ciparay minangka pinunjul kahiji,  M. Agna Tadilah ti SMPN 30 Bandung minangka pinunjul kadua,  jeung Sindi Aprilianti ti SMPN 3 Ciparay minangka pinunjul katilu. Demi tilu pinunjul harepan, diraéh ku  M. Sihabudin Sumantri  ti SMPN 1 Wanayasa,  Pepe Pebianti ti SMPN 1 Wanayasa, jeung  Dwi Handoka ti SMPN 9 Bandung.

Pasanggiri Ngadongéng tingkat SMA, pinunjul Kahijina Lilis Nurfadila ti SMAN 1 Nagreg, pinunjul Kadua Heri Hendriana ti SMKN 2 Cilaku, jeung Pinunjul Katilu Lia Nurliawati ti SMKN 1 Bandung. Demi tilu pinunjul harepan nyaéta  Ali Musa Daud Maulana ti SMAN 1 Nagreg,  Erfa Chaerun Nisa ti SMAN 1 Cisaat, jeung  Fikri Arif Wicaksana ti SMK Daarut Tauhiid.

Pasanggiri Ngadongéng tingkat SMP, déwan juri milih Naufariza Beno. S ti SMPN 16 Bandung minangka pinunjul kahiji,  Aprilia Nurul Huda ti SMPN 1 Parongpong minangka pinunjul kadua, jeung  Muhammad Mufty Basyari ti SMPN 1 Pager Ageung minangka pinunjul katilu. Demi tilu pinunjul harepanna diraéh ku Jalu Rafi Ismail ti SMPN 34 Bandung,  Teten Taryana ti SMPN 2 Paseh, jeung  Nadia Ayu Safira ti SMPN 34 Bandung.

Aya deui pasanggiri debat tingkat  SMA. Anu kapilih jadi pinunjulna nyaéta siswa ti  SMAN 1 Margahayu. Disusul ku pinunjul kadua jeung katilu,  siswa SMAN 1 Cisarua jeung siswa  SMA Daarut Tauhid. Déwan juri ogé milih pinunjul harepan, nyaéta siswa ti SMAN 1 Lembang.

Dina pasanggiri pupuh tingkat  SMA katégori wanoja, déwan juri mutuskeun  Rika Nurdini Assami ti SMAN 1 Ciparay minangka pinunjul kahiji,  Deby Ambarsari  ti SMAN 1 Cimahi minangka pinunjul kadua, jeung  Ira Apriani ti SMAN 2 Garut minangka pinunjul katilu. Demi tilu pinunjul harepan diraéh ku  Meidyna Putri Suherman ti SMK Purnawarman,  Sansha Azami F ti SMAN 1 Cianjur, jeung  Gita Yesiana Agustin ti SMK PGRI Subang.

Masih pasanggiri pupuh tingkat SMA, dina katégori lalaki, anu kapilih jadi pinunjul kahiji nyaéta  M. Raudia Sukma Pendana ti SMAN 2 Garut, pinunjul kadua Arif Budiman ti SMAN 1 Garut, jeung pinunjul katilu Zulfikar Alamsyah ti SMAN 1 Cianjur. Tilu pinunjul harepan anu dipilih ku déwan juri nyaéta Ahmad Fakhri ti SMAN 1 Kawali,  Riki Purnama ti SMAN1 Lembang, jeung  Yudith Aprianda ti SMK Kasenian Subang.

Pikeun Pasanggiri Pupuh Tingkat SMP katégori wanoja, déwan juri mutuskeun  Grisela Dita ti SMPN 1 Cianjur minangka pinunjul kahiji. Disusul ku pinunjul kadua jeung katilu nyaéta Tasya L.B ti SMPN 16 Bandung jeung Sabila F ti SMPN 9 Cimahi. Mangrupa pinunjul harepanna, déwan juri milih  Anisa Nurhaliza ti SMPN 13 Bandung,  Nuru lntan ti SMPN 1 Sukalarang, jeung  Puspa Nirmala ti SMPN 12 Bandung.

Pasanggiri Pupuh Tingkat Lalaki, pinunjul kahijina diraéh ku  Deden Suwandita  ti SMPN 16 Bandung. pinunjul kadua Teguh Purwa Saputra ti SMP PGRI 2 Ciparay, jeung pinunjul katilu M. Khoerudin ti SMPN 2 Sukaradja. Demi pinunjul harepanna  déwanjuri milih Lucky Lukman Hakim ti SMPN 1 Tirtamulya,  Aris Mulyana ti SMPN 2 Tirtamulya, jeung  M. Panca Syukur ti SMPN 4 Garut.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...