Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSalasa, 08 April 2014 04:20

Féstival Drama Basa Sunda XIII Siap Digelar

61 Patandang Féstival Drama Basa Sunda XIII Siap Makalangan

Ku Yosep Rustandi
SN
"Pajaratan Cinta" Téater Lorong Subang [Potret: Panitia FDBS]

(SundaNews, Bandung) Pikeun anu ka-13 kalina, Téater Sunda Kiwari siap ngagelar Féstival Drama Basa Sunda XIII. Aya 65 peserta anu geus siap makalangan mintonkeun pagelaran téater Sunda. Acara bakal lumangsung ti tanggal 14 April nepi ka 4 Méi 2014, di Gedong Kasenian Rumentangsiang, Jl. Baranangsiang No. 1, Bandung.

Nurutkeun Ketua Téater Sunda Kiwari, R. Dadi P. Danusbrata, para peserta anu milu tandang téh tetep diiluan ku grup téater sakola, sanajan Téater Sunda Kiwari geus ngayakeun féstival drama anu husus diajangkeun keur para pelajar. Kilang kitu, panitia Féstival Drama Basa Sunda XIII henteu nampik para peserta anu jolna ti sakolaan, kalayan résikona kudu ngalawan grup-grup téater anu leuwih senior. Malah Dadi ngarasa reueus ku ayana grup téater ti sakola anu wani tandang dina féstival drama tingkat umum.

Mimitina aya 65 patandang anu geus kacatet ku panitia Féstival Drama Basa Sunda XIII. Tapi aya diantarana anu teu hadir dina acara technical meeting anu lumangsung tanggal 6 April 2014, di Gedong Kasenian Rumentangsiang, Bandung. anu ahirna dianggap ngundurkeun diri.  Patandang anu resmi geus dijadwalkeun dina FDBS XIII nyaéta:

  1. Lorong Teater A Kabupaten Subang
  2. Teater Keung STIEPAR YAPARI AKTRIPA Kota Bandung
  3. Sate Sapi STKIP Sebelas April Kabupaten Sumedang
  4. Teater Manggala STT Al Musadaddiyah Kabupaten Garut
  5. Sambada UPI Kota Bandung
  6. Teater Lakon UPI Kota Bandung
  7. STUDI Teater UNISBA Kota Bandung
  8. Teater The Baster
  9. Komunitas Seni Sasta STKIP Siliwangi Kota Cimahi
  10. Teater Penus Kabupaten Subang
  11. Garnida STKS Kota Bandung
  12. Teater Top Aloysius Kota Bandung
  13. Teater Djati Kabupaten Sumedang
  14. Teater Lisema Kota Bandung
  15. Teater Senapati Kota Bandung
  16. Teater Kabut Kota Cimahi
  17. Teater Tari Indramayu Kabupaten Indramayu
  18. Sanggar Seni Bambu Indah Kabupaten Karawang
  19. Campernik Kota Cimahi
  20. Bumi Sandiwara Kota Sukabumi
  21. Theroris-C- 13 Kota Bandung
  22. Teater Patih Bandung Kota bandung
  23. Teater Getih Kota Bandung
  24. Teater Mercusuar Kabupaten Bandung
  25. GSSTF UNPAD Kabupaten Sumedang
  26. Toneel Bandung
  27. Teater Nusantara 32 Kota Bandung
  28. Teater Dongkrak Kota Tasikmalaya
  29. Teater Bengsas SMAN 1 Majalaya Kabupaten Bandung
  30. Teater Handeuleum Kabupaten Bandung
  31. Teater Tarian Mahesa (TTM-C) Kabupaten Ciamis
  32. Teater Gabung UNSIKA Kabupaten Karawang
  33. Teater Lumbung Kabupaten Karawang
  34. Teater Tasbe Kabupaten Bandung
  35. Lorong Teater B Kabupaten Subang
  36. Teater Hiji Kabupaten Bandung Barat
  37. Teater Sangkala Kabupaten Cianjur
  38. Koppaster Kota Tasikmalaya
  39. Teater Polos Kabupaten Tasikmalaya
  40. LISES Citraresmi UNWIM Kabupaten Sumedang
  41. TEPAS UNPAD Kabupaten Sumedang
  42. Cast 7 Kota Bandung
  43. Teater Koin Kabupaten Bandung
  44. Teater Baraya Kota Bandung
  45. Teater Coret Besiks UNWIR Kabupaten Indramayu
  46. Teater Obor Kota Bandung
  47. Teater Lumut Kota Bandung
  48. Teater Kebun SMAN 1 Purwadadi Subang
  49. STKIP Muhammadiyah Kabupaten Kuningan
  50. Pesan Tren CIPOK Kabupaten Majalengka
  51. Posstheatron Kabupaten Garut
  52. Teater pecut dapur Sastra UNIKU Kabupaten Kuningan
  53. Teater Uzlah Kabupaten Garut
  54. Teater Sigma Kabupaten Garut
  55. Teater Widuri Kota Bandung
  56. Teater Awal Bandung
  57. Teater 13 Senja Kota Cimahi
  58. Teater 3 Smoet Kabupaten Purwakarta
  59. Teater KLOP Kota Cimahi
  60. Komunitas Seni Teater STMIK Mardira Kota Bandung
  61. Teater Adji Kanik Barau Sanifah kab Berau Prov Kalimantan Timur

  Sakur peserta ”Festival Drama Basa Sunda XIII”, dimeunangkeun milih salahsahiji  naskah-naskah drama anu geus ditangtukeun ku panitia, diantarana: ”Sastra Jendra” karya Dhipa Galuh Purba, ”Titi Laras” karya Dadan Sutisna, ”Di Hiji Tempat Nu Biasa” karya Nazaruddin Azhar, ”Emen Cemen” karya Arthur S. Nalan, ”Cinta Katungkul ku Pati” karya Ayi G. Sasmita, ”Bulan jeung Kurupuk” karya Yusef Muldiyana (diterjemahkan ku Rosyid E. Abby), Rucah” karya Lugiena De, jeung "Hak Peto" karya Bode Riswandi.

Nurutkeun Dadi P. Danusubrata,  dina ”Festival Drama Basa Sunda XIII” baris dipilih Sutradara Pinunjul, Panata Artistik Pinunjul, Panata Musik Pinunjul, Aktor Pinunjul, Aktris Pinunjul, jeung Pementasan Pinunjul, kalayan marebutkeun  hadiah duit jeung  Piala Bergilir sarta Piala Tetap Teater Sunda Kiwari.

Basa ditanya ngeunaan juri nu baris meunang pancén dina Féstival Drama Basa Sunda XIII, Dadi nétélakeun yén dina taun ayeuna jurina diwengku ku Godi Suwarna, Rahman Sabur, jeung Bambang Arayana. Tiluanana mangrupa aktor jeung sutradara téater  senior. Godi Suwarna sapopoéna  matuh di Ciamis, kalayan masih produktif ngarang sastra Sunda. Rahman Sabur sapopoéna ngadosénan di STSI Bandung. Bambang Arayana sapopoéna ngajar téater di SMKN 10 Bandung.

Minangka informasi, dina ”Festival Drama Basa Sunda XII” anu lumangsung taun 2012, Juara 1 diraéh ku Lorong Téater Subang,  anu mintonkeun drama Sunda “Pajaratan Cinta” karya Dhipa Galuh Purba. Juara 2 diraéh ku Saung Sastra Lembang KBB anu mintonkeun drama Sunda “Satru”  karya Nazaruddin Azhar, jeung Juara 3 diraéh ku Téater Campernik Cimahi anu mintonkeun drama “Pajaratan Cinta” karya Dhipa Galuh Purba.*** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...