Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaAtikanJumaah, 28 Maret 2014 02:56

Sangkan Bubutuh Buku Kacumponan

Sakola Wajib Nyisihkeun 5% Pikeun Pabukon

Ku Lia R
SN
Barudak perelu bahan bacaan nu lengkep [Potret: Yus R Ismail]

(SundaNews) Barudak sakola penting disayagikeun buku-buku bacaan anu mibanda kualitas eusi nu hadé tur luyu jeung kamekaran jaman. Ku kituna, sakola kudu daria ngokolakeun pabukon. Dina taun 2014, bakal aya aturan anu ngawajibkeun sakola nyisihkeun anggaran 5% keur kapentingan pabukon, tangtuna ogé diantarana nyadiakeun buku. Sakumaha anu ditepikeun ku Deputi Bidang Pemberdayaan Perpustakaan Nasional, Woro Salikin, sakumna sakola di Indonesia, boh  nagri atawa swasta, wajib  nyésakeun anggaran 5% pikeun pabukon.

Éta anggaran 5 % téh boh tina  balanja operasional atawa balanja barang di luareun belanja pagawé. Nurutkeun Woro, katangtuan 5% téh mangrupa wates  minimal. Hartina, saban sakola dimeunangkeun nyayagikeun anggaran  leuwih tina katangtuan.  Anapon Perartran Pamaréntah nu ngatur kana penjabaran éta katangtuan téh  aya kamungkinan bakal medal dina pertengahan taun 2014. Lamun éta aturan geus medal, bisa dipaké acuan pikeun ngamekarkeun pabukon di  di Indonesia.

Diaku ku Woro, ngamekarkeun pabukon di Indonesia réa kahalangan ku rupaning perkara. Sajabana ti sumber daya manusia (SDM), pasualan séjénna nyaéta  anggaran jeung mindset masarakat kana pabukon. Masih kénéh réa diantara masarakat anu tacan nganggap penting kana pabukon.

Ku ayana anggaran ngaliwatan UU, dipiharep  bisa ngundakeun kualitas pabukon. Pon kitu deui tina sisi SDM nu ngokolakeun pabukon atawa  pustakawan, pihak Deputi Bidang Pemberdayaan Perpustakaan Nasional  ti taun 2013 geus ngayakeun sertifikasi pustakawan. Hal ieu téh diayakeun keur  standarisasi kamampuh pustakawan di Indonesia. Dumasar kana data jumlah pustakawan di Indonesia, kurang-leuwih aya 3 rébu urang. Tapi tina 3 rébu urang téh, kakara  100 urang pustakawan anu geus lulus sertifikasi.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...