Bagikeun ka Lapak Facebook

Ukur BanyolCék Bah EnyusJumaah, 24 Januari 2014 23:17

Panineungan Méwékna Akil Mochtar

Ku Bah Enyus

Harita, basa Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK)  nyerek Akil Mochtar, poé Rebo (2/10/2013) wanci peuting,  Akil Mochtar téh méwék tur ménta sangkan  tim KPK ulah mawa manéhna ka Gedong KPK. Coba éta Ketua MK nepi ka méwék kitu, hartina meureun boga kénéh ari rasa éra mah. Atawa lain perkara éra-éra teuing meureun, pédah éta moal bisa mahugi deui ka artis. Gayana wé méréan duit ka artis, pupujieun, bari ngagunakeun duit ladang suap. Haduh, Akiiil, Akiil…. Meni taya kapeundeul sakitu geus cetuk huis téh.

Akil Mochtar dicerekna di Kompleks Widya Chandra Nomor VII, Jakarta Selatan, kira jam  21.30 WIB. Basa harita ditéwak, tim KPK manggihan duit dina wanda dolar Singapura anu jumlahna lamun dirupiahkeun mah kira-kira Rp 2-3 miliar. Éta duit téh haneut pisan kakara dipasrahkeun ku  DPR, Chairunnisa jeung saurang pengusaha ka Akil. Enya, suap téa kapan. Meni araruduh éta duit miliaran.

Tina kacerekna Akil, KPK  langsung ngudag deui buronan ka  Hotel Red Top, Jakarta Pusat, nyerek  dua urang pejabat séjénna, nyaéta  Bupati Gunung Mas, Hambit Bintih jeung saurang bawahanna di Pemkab Gunung Mas, Dhani.

Jadi, ditéwakna Akil téh bukti pisan patali jeung sengkéta Pilkada Kabupaten Gunung Mas, Kalimantan Tengah anu lumangsung  8 Mei 2008. Tah, dina éta Pilkada, taya hiji ogé calon anu nyumponan  sora 30 persen. Tanggal  19 Mei 2008, KPU Kabupaten Gunung Mas geus netepkeun  rékapitulasi hasil perhitungan sora pilkada Kabupatén Gunung Mas. Tina lima pasangan calon, aya dua pasangan calon anu kacirina beubeunanganna teu pati géséh, kalayan nempatan posisi kahiji jeung kadua.  Anu pangréana nyaéta  pasangan Hambit Bintih jeung Arton S Dohong anu meunang 12.806 sora awata atau 29,14 persen tina jumlah sora anu sah, sarta  pasangan Julius Djudae Anom jeung Limhan T Assau anu meunang  12.452 sora atawa 28,34 persén tina jumlah sora sah. Hambit-Arton ditetepkeun jadi Bupati jeung Wakil Bupati Gunung Mas.

Tah, dina Pemilukada 2013 ogé, deui-deui kudu  diréngsékeun di tingkat  Mahkamah Konstitusi. Tur ahirna katohyan Hambit Bintih kong kalingkong jeung Akil. Nya puguh atuh perelu dibérok kabéhanana ogé.

Geus, jep, jep, ulah méwék, Akil! Ayeuna mah kari sanghareupan hirup di jero pangbérokan. Ngan wayahna meureun moal bisa dihibur deui ku artis-artis nu sok dipahugi téa. Tah, barudak, bisi hayang apal conto aki-aki tujuh mulud téh nya cocok pisan Akil Mochtar nyumponan pasaratan.

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...