Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 13 Januari 2014 10:09

65 Kali Seuneu Ngahuru Cianjur Jero Taun 2013

Ku Amra Iska
SN
Ilustrasi kahuruan. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Cianjur) Lain saeutik kajadian kahuruan nu ngageunjleungkeun Cianjur jero taun 2013 téh. Numutkeun catetan Kepala Seksi Penanggulangan Kebakaran BPBD Kabupatén Cianjur, Slamet Riyadi, kajadian kahuruan téh kabéhna aya 65. Demi nu kahuruna, 70 wangunan imah; 11 wangunan umum jeung lima wangunan liannya. Korban jiwana, di antarana aya saurang nu nepi ka palastra, nyaéta urang Kampung Babakan Hanyawar, Désa Cikondang, Kacamatan Cibeber.

“Sabab musabab kahuruan mah tacan sadayana kapaluruh, upamana Pasar Induk Cianjur. Dugi ka danget ieu gé nu ngalantarankeun éta pasar kahuru seuneu téh masih kénéh dina panalungtikan. Pami jumlah karugianana mah kinten dalapan koma dalapan milyar,” cék Slamet ka wartawan.

Najan can kabéh kapaluruh, tapi mun dipasing-pasing mah bisa kakira-kira, nyaéta kira 75% balukar tina kosléting listrik, sakumaha nu kajadian di Kacamatan Gekbrong, Warungkondang, Haurwangi, Cianjur, Pacét, Cipanas, Cikalong, Ciranjang jeung Cilaku.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...