Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaKemis, 09 Januari 2014 02:58

Pasanggiri Drama Pikeun Tingkat Umum

Féstival Drama Basa Sunda XIII Baris Digelar Bulan April 2014

Ku Maruta Bayu
SN
Tokoh Arin, Jaka, jeung Suhadi dina "Pajaratan Cinta" [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Téater Sunda Kiwari baris ngagelar deui  ”Festival Drama Basa Sunda XIII” ieu acara dua taunan téh bakal digelar  di Gedung Kesenian Rumentangsiang, Jl. Baranangsiang No. 1, Bandung,  tanggal 14 April nepi ka 4 Mei 2014.

Para peserta ”Festival Drama Basa Sunda XIII”, dimeunangkeun milih salahsahiji  naskah-naskah drama anu geus ditangtukeun ku panitia, diantarana: ”Sastra Jendra” karya Dhipa Galuh Purba, ”Titi Laras” karya Dadan Sutisna, ”Di Hiji Tempat Nu Biasa” karya Nazaruddin Azhar, ”Emen Cemen” karya Arthur S. Nalan, ”Cinta Katungkul ku Pati” karya Ayi G. Sasmita, ”Bulan jeung Kurupuk” karya Yusef Muldiyana (diterjemahkan ku Rosyid E. Abby), jeung ”Rucah” karya Lugiena De.

Gteu béda jeung acara dua tahun saméméhna, nurutkeun Dadi P. Danusubrata, Ketua Téater Sunda Kiwari,  dina ”Festival Drama Basa Sunda XIII” baris milih Sutradara Pinunjul, Panata Artistik Pinunjul, Panata Musik Pinunjul, Aktor Pinunjul, Aktris Pinunjul, jeung Pementasan Pinunjul, kalayan marebutkeun  hadiah duit jeung  Piala Bergilir sarta Piala Tetap Teater Sunda Kiwari.

Minangka informasi, dina ”Festival Drama Basa Sunda XII” anu lumangsung taun 2012, Juara 1 diraéh ku Lorong Téater Subang,  anu mintonkeun drama Sunda “Pajaratan Cinta” karya Dhipa Galuh Purba. Juara 2 diraéh ku Saung Sastra Lembang KBB anu mintonkeun drama Sunda “Satru”  karya Nazaruddin Azhar, jeung Juara 3 diraéh ku Téater Campernik Cimahi anu mintonkeun drama “Pajaratan Cinta” karya Dhipa Galuh Purba.

Nurutkeun Panitia Festival Drama Basa Sunda XIII, pendaftaran ”Festival Drama Basa Sunda XIII” geus dibuka ti tanggal 20 Desember 2013, sarta baris  ditutup tanggal 6 April 2014. Informasi ngeunaan ”Festival Drama Basa Sunda XIII”, bisa ngahubungi Sekretariat Teater Sunda Kiwari, Gedung Kesenian Rumentangsiang, Jl. Baranangsiang No. 1, Bandung. Atawa bisa ngaliwatan Nomor HP: 08122011713 jeung 02295552529.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...