Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaKemis, 09 Januari 2014 02:57

Acara Taunan IKAPI Jabar

Parade Seni Sunda III Baris Digelar Deui di Pésta Buku Bandung 2014

Ku Maruta Bayu
SN
Parade Seni Sunda di Pesta Buku Bandung [Potret: Nathan Syah]

(SundaNews, Bandung) Pikeun anu katilukalina,  Panitia Pésta Buku Bandung 2014 baris ngagelar  PARADE SENI SUNDA Tingkat Pelajar sa-Bandung Raya. Acara bakal berlangsung  tanggal 27 Februari nepi ka 5 Maret 2014, di Panggung Utama Pesta Buku Bandung 2014, Landmark Convention Hall, Jl. Braga 129, Bandung. Pendaftaran geus dibuka ti tanggal 1 Januari, kalayan baris  ditutup 25 Februari 2014.

Nurutkeun panitia Pesta Buku Bandung 2014, Katangtuan  PARADE SENI SUNDA III Tingkat Pelajar sa-Bandung Raya diantarana para peserta “Parade Seni Sunda” mangrupa wawakil sakola SD/ MI, SMP/ MTS, jeung SMA/ SMK di Kota Bandung, Kabupaten Bandung, Kabupaten Bandung Barat, Kota Cimahi, jeung Kabupaten Sumedang. Pintonan anu dipidangkeunna mangrupa kasenian  Sunda jenis naon baé, saperti tari klasik, tari jaipongan, rampak sekar, angklung, bobodoran, calung, réog, tari, kabarét, sajak Sunda, jeung sajabana.

Jumlah personil tim kesenian Sunda henteu diwatesanan, kaasup waditra/ alat musik anu digunakeunna ogé bébas. Durasi pintonan maksimal 20 menit. Pikeun milih pinunjulna, panitia geus nunjuk déwan juri, kalayan baris milih 3 Juara. Panitia ogé bakal milih 1 Juara Favorit Pilihan Pengunjung “Pesta Buku Bandung 2014”, dumasar kana dukungan ti penonton.

Pengumuman Para pinunjul baris lumangsung  dina puncak acara Pesta Buku Bandung 2014, tanggal 5 Maret 2014, jam 19.00 WIB, di Panggung Utama Pesta Buku Bandung 2014. Pikeun anu kapilih jadi pinunjul, bakal  dilélér hadiah mangrupa  tropi, duit, ditambah buku-buku ti sponsor.

siga taun saméméhna. Pendaftaran Peserta bisa langsung ke Sekretariat IKAPI Jabar, Jl.

Dina Parade Seni Sunda I, anu lumangsung tanggal 1-7 Februari 2012,  juara  1 diraéh ku SMP Tutwuri Handayani Cimahi, Juara 2  SMPN 40 Bandung, Juara 3  SMA BPI 1 Bandung, jeung Juara Harepan  SMKN 2 Bandung. Dina  Parade Seni Sunda II (13-19 Februari 2013), Juara kahijina SDN Raya Barat Bandung, Juara II SMA Muhamadiyah 1 Bandung, Juara III SMA BPI 1 Bandung, jeung dua Juara Harepan anu diraéh ku SMPN 40 Bandung jeung SDN Merdeka 5 Bandung.

Saha nu bakal jadi Juara dina Parade Seni Sunda 3? Sakola mana baé ogé mibanda kasempetan nu sarua pikeun jadi pinunjul. Tinggal daptarkeun ka Panitia Pésta Buku Bandung 2014, Jl. Ibu Inggit Garnasih No. 30, Bandung, Tlp (022) 5224572, atawa melalui Nomor HP:  085793252526. Pendaftaran ogé bisa ngaliwatan email senisunda@yahoo.com, pameran@ikapijabar.com, atawa Facebook Pesta Buku Bandung (pameranbukubandung@yahoo.com). Informasi ngeunaan Parade Seni Sunda bisa diaksés ngaliwatan website: http://ikapijabar.com. Peserta Parade Seni Sunda henteu dipénta waragad nanaon.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...