Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 16 Désémber 2013 14:45

Tujuh Taun Panyara keur Toto, Tilu Taun Genep Bulan keur Asép

Ku Amra Iska
SN
Toto Hutagalung teu tarima putusan hakim. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Majelis hakim Pengadilan Tipikor Bandung nyindekkeun putusan keur Toto Hutagalung jeung Asép Triana. Duanana kabaud kasus sogok dina ngurus perkara korupsi waragad bansos Pemkot Bandung. Sakumaha nu dibacakeun ku hakim, Toto dijagragan hukuman tujuh taun panyara katut dengda Rp 200 yuta subsider tilu bulan kurungan. Hukuman keur Asép Triana leuwih hampang; dipanyara tilu taun genep bulan jeung dengda Rp 200 yuta subsider dua bulan kurungan.

Putusan majlis hakin lumangsung poé Senén (16/12/2013). Ngadéngé ieu putusan, boh Toto boh Asép sarua teu tarima. Padahal, putusan geus leuwih hampang batan nu diasongkeun ku jaksa penuntut umum (JPU), nu ménta sangkan Toto dihukum 10 taun panyara katut dengda Rp 300 yuta subsider 5 bulan kurungan, tur Asép dihukum 5 taun panyara katut dengda Rp 250 yuta subsider 4 bulan kurungan.

“Simkuring sanés bagéan ti nu ngajalankeun nagara. Simkuring teu ngarugikeun banda nagara. Ieu hukuman tangtos kawilang abot kanggé simkuring,” cék Toto.

Toto téh pupuhu di Ormas Gasibu Padjadjaran. Asép anak buahna Toto. Duanana gé sarua pada-pada ngaku yén mana kabaud kana kasus korupsi téh duméh ngajalankeun paréntah hakim Sétyabudi, nu katangtuan hukumna baris dicindekkeun poé Salasa (17/12/2013). “Simkuring mung ngalaksanakeun paréntah, kanggé simkuring mah ieu hukuman kawilang abot,” cék Asép.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...