Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 16 Désémber 2013 11:14

Hujan Ngayer Baé, Balaréa Kudu Iyatna!

Ku Amra Iska
SN
Susa-sesa imah runtuh di Cijambu. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Kabupatén Bandung) Hujan nu taya reureuhna ti poé ka poé ngabalukarkeun réa bancang pakéwuh. Lian ti banjir, réa taneuh nu arurug deuih. Di Kampung Leuwiliang Rt 3 Rw 12, Désa Cibodas, Kacamatan Pasirjambu, Kabupatén Bandung upamana; malem Ahad (14/12/2013) hiji imah runtuh. Sabab-musababna mah taneuh nu nahan imah bagian tukang saeutik-saeutik korédas kabawa cai ti walungan Cisondari.

Nu boga imah téh Yuli (35). Cék pangakuan Yuli, imahna runtuh jam 19.45. Harita kulawargana keur ngarariung di dapur. Dina éta kajadian, dua urang di antara pangeusi imah—buktina Yuli jeung budakna nu karék umur 10 taun—tatu parna, nepi ka kudu dibawa ka rumah sakit.

“Waktos kajantenan téh nuju ngarariung bari taruang. Ngahaja ngajak ngariung da ti Jumaah teras-terasan hujan baé. Ari nuju kitu ujug-ujug karaos bumi asa oyag, rada tarik deuih. Teu lami ti dinya kadangu sora témbok sareng suhunan nu runtuh. Puguh teu sangki badé kieu kajantenanana,” pok Yuli ka wartawan di lemburna.

Kituna mah atuh da éta imah dua lanté téh geus rarengat témbokna, sésa gempa dina taun 2009. Mana teu dibenerkeun téh, teu kaburu baé, cenah. Barina taya sangkaan ti anggalna baris nandangan nasib modél kitu.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...