Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaJumaah, 06 Désémber 2013 14:22

Rebo Nyunda, Kemis Énglish, Jumaah Bersepédah, Saptu Cinta Produk Bandung

Ku Amra Iska
SN
Hasil olah urang Bandung. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Dina mangsa Kota Bandung diwalikotaan ku Dada Rosada, ragrag aturan nu ngawajibkeun nyarita basa Sunda unggal poé Rebo di Bandung. Ku Wali Kota nu ayeuna, Ridwan Kamil, éta kawijakan téh dilegaan, nyaéta Rebo Nyunda. Hartina, lain baé basa, tapi sagala rupa nu patula-patalina jeung Sunda.

Lian ti Rebo Nyunda, Ridwan Kamil ngasongkeun kawijakan Kemis Énglish, Jumaah Bersepédah, jeung Saptu micinta produk Bandung deuih. Atuh pon kitu kénéh jeung poé Senén katut Salasa, bakal ditéangan ciri hasna.

“Unggal dinten bakal aya cirina. Iwal ti dinten Ahad, husus kanggé istirahat,” cék Wali Kota Bandung nu loma katelah Émil ka wartawan di Balé Kota, Jumaah (6/12/2013).

Udagan Émil nerapkeun aturan micinta produk Bandung téh pikeun ngarojong kamekaran sakumna pengrajin di Bandung. Sapatu Cipaduyut upama. Hanas masarakat henteu tuhu kana kahayangna, Émil teu leutik haté. Rék terus jejem dina pamadeganana.

“Sadayana program teu tiasa pok torolong, sareng teu langsung hasil dina waktu anu singket. Peryogi waktos sareng tahapan-tahapan dina nyorang prosésna. Pami tos sataun, nembé tiasa kaukur naha kawijakan téh hasil atanapi henteu,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...