Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaJumaah, 06 Désémber 2013 09:43

Imah Leutik Camperenik di Pendopo Kota Bandung

Ku Amra Iska
SN
Pendopo Kota Bandung. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Teu sakabéh jalma betah tetep-tumetep di imah lega tur anggréng. Kituna téh lain baé keuna ka jalma biasa nu kurang kaboga, dalah jalma nu luhur kalungguhan gé aya deuih. Wali Kota Bandung, Ridwan Kamil upamana, nu kalah milih ngawangun imah panggung di imah dinesna di Pendopo Kota Bandung, Jalan Dalem Kaum.

“Nu diréhab téh di antawisna pangkéng sareng kamar cai bagéan lebet. Margi taya kasur, cai teu ngocor sareng cétna tos karuleuheu deuih. Utamina mah hoyong ngaraos betah wé, da saleresna mah rada kirang cop kana manah pami rohangan di lebet bumi lalega téh. Ari alit mah kapan karaosna téh langkung haneut,” cék Ridwan ka wartawan.

Sual ngadesain rohangan imah, lain perkara bangga keur Ridwan mah, éstu soranganna arsiték. Najan sawatara bagéan aya nu dipugar, tapi teu sagemblengna dirobah lantaran tetep hayang ngajaga Pendopo minangka wangunan warisan jaman puluhan taun ka tukang (heritage).

“Mung aya nu kedah digentos. Tinimbanganana di antawisna psikologi murangkalih. Warna cét ogé kedah cocog sareng karesep. Di kamar simkuring warnana héjo. Kamar murangkalih nu istri warnana wungu, nu pameget biru,” pokna deui.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...