Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaJumaah, 06 Désémber 2013 09:43

Pamaréntah Kabupatén Cianjur nu Hak Ngokolakeun Gunung Padang

Ku Amra Iska
SN
Nu pada ngajugjug Gunung Padang. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Cianjur) Geus jinek ayeuna mah nu kudu ngokolakeun Gunung Padang téh. Sakumaha ditepikeun ku Wakil Gupernur Jawa Barat, Déddy Mizwar, wewenang pikeun ngokolakeun Gunung Padang dipasrahkeun ka Pamaréntah Kabupatén Cianjur. Luyu jeung kaluarna kaputusan Gupernur jero bulan Novémber, nu ngatur rupaning hal nu patula-patali jeung ngokolakeun Gunung Padang katut lajuning laku panalungtikanana.

Harepan Déddy mah, Pamaréntah Cianjur mampuh ngaberdayakeun masarakatna, enggoning ngurus-mulasara Gunung Padang. Ku cara kitu, nu manén hasil kamekaran Gunung Padang téh taya lian ti urang Cianjur, da éta gunung gé perenahna di Cianjur.

“Waragad kanggé ngamekarkeun Gunung Padang masih ti pamaréntah puseur kénéh, utamina kanggé pangwangunan infrastruktur. Nu paling utama, masarakat di Kabupatén Cianjur, utamina nu caraket ka Gunung Padang, teu kénging gampil kagémbang ku pangolo atawa kasundut ku haréwos nu lain-lain,” cék Déddy ka wartawan.

Anapon kana panalungtikan nu lumangsung di Gunung Padang, puguh wé Pamaréntah Provinsi mah ngarojong pisan, cenah. Saha baé nu rék nalungtik, taya halangan. Beuki réa bisa jadi beuki hadé. Lantaran nya ku cara panalungtikan pisan baris tepung jeung kapastian téh, tina hasil ngungkab sakur nu nyamuni di Gunung Padang.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...