Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikSalasa, 03 Désémber 2013 11:02

Garut Hantem Ngagugulung Masalah

Ku Amra Iska
SN
Nu ngepung KPU Garut. [Potret: tribunnews.com]

(SundaNews, Garut) Pilkada Garut geus anggeus, dua putaranana. Nu nyésa téh ukur pasualan luareun pulitik. Pihak pasangan nomer urut lima, Agus Hamdani-Abdusy Syakur (Akur) nu ngaraéh soara 46.69 persen éléh kalayan géséh 0,62 ku pasangan Rudi Gunawan-Hélmi Budiman nu meunang soara 50.31 persen, teu tarima kana putusan KPU Kabupatén Garut. Terus baé ngajukeun gugatan ka Mahkamah Konstitusi (MK). Atuh KPU gé tatan-tatan geusan nyanghareupan éta gugatan.

Pasualan teu anggeus samet dinya. Dina poé Senén (2/12/2013), ratusan bobotoh Akur ngagelar aksi balaréa hareupeun kantor KPU Kabupatén Garut, perenahna di Jl. Suhérman, Tarogong. Pamerihna, KPU kudu malikan deui gelaran pilkada di sawatara wewengkon nu kabuktian nyidem rupaning masalah.

“Nu ku kami kasakséni, réa palanggaran nu ngahaja diantep ku Panwaslu jeung KPU. Duanana jiga nu nutup mata. Salaku lembaga nu kapapancénan amanat ngalaksanakeun pilkada, aranjeunna tos teu siger tengah deui,” cék Emu M Azmi, koordinator aksi.

Lian ti ménta malikan deui gelaran pilkada Kabupatén Garut, bobotoh Akur ménta pupuhu KPU Kabupatén Garut Aja Rowikarim ménta hampura ka balaréa deuih, patali jeung ucapanana nu geus ngahudang amarah balaréa. Upamana pangakuan Aja nu nétélakeun yén KPU mah sarébu persén taya cawadna.

Lilana aksi bobotoh Akur hareupeun kantor KPU téh kira dua jam. Najan kitu, ari asup ka kantor mah teu bisa, da aparat Polrés Garut ngajaga kantor KPU. Atuh teu burung ari jalan ti Alun-alun Tarogong ka Simpang Tilu STM mah macét, da kapendet ku nu démo.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...