Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSalasa, 03 Désémber 2013 10:26

Keur Jajalaneun Treuk nu Ngakut Keusik

Pemkot Tasikmalaya Ngahankeutkeun Pangwangunan Jalan Mangin

Ku Amra Iska
SN
Wali Kota Tasik nalingakeun pangwangunan jalan. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Tasikmalaya) Geusan nyingkahan karuksakan jalan akibat pulang antingna treuk nu ngakut keusik, Pamaréntah Kota Tasikmalaya ngahangkeutkeun pangwangunan jalan Lingkar Barat Mangkubumi-Indihiang (Mangin). Pikeun tahap kahiji, numutkeun rencana mah kudu réngsé ahir taun 2013. Dina tahap kahiji, lian ti ngawangun jalan téh nyieun jamatan deuih. Kabéhna lima, jamatan téh. Jamatan Ciloséh minangka nu pangpanjangna.

“Pangwangunan Jalan Mangin teras dikebut. Simkuring gé unggal dinten ngalongokan ka tempat pangwangunan, mah kalan-kalan mah dina sadinten téh tiasa sababaraha uihan. Ka nu mancén tugas tos meupeupeujeuhan deuih, pami perelu lembur damelna téh, supados udagan réngsé ahir taun tiasa laksana,” cék Wali Kota Tasikmalaya, Budi Budiman, ka wartawan.

Mémang, treuk nu sok ngakut keusik ti galian C di Kacamatan Bungursari jeung Indihiang—boh pikeun kabutuhan urang Kota Tasik boh ka luar kota—téh kawilang réa. Katambah deui supir treuk sok teu merhatikeun jalan nu diliwatanana. Sangkan téréh, treuk téh remen motong jalan ka jalan-jalan nu heurin ku pamukiman. Atuh teu saeutik nu ngaku ngarasa kaganggu, da jalanna kaheurinan jeung babakuna mah téréh raruksak.

Sabenerna, nu naratas pangwangunan Jalan Mangin téh Wali Kota Tasikmalaya jaman Bubun Bunyamin. Ngan kungsi kandeg jaman Wali Kota Tasikmalaya Syarif Hidayat. “Simkuring mah mung neraskeun wungkul. Anapon waragadna, tahap kahiji meryogikeun kinten Rp 38 miliar nu sumberna tina bantosan ti provinsi,” cék Budi ngécéskeun.

Mun nepi ka réngsé pisan mah—numutkeun rencana pangwangunan—Jalan Mangin téh kudu anggeus jero taun 2014. Saterusna ngalakukeun rékayasa lalu-lintasna. Mun geus layak paké, nu baris asup ka éta jalan téh lain treuk-treuk nu ngakut keusik wungkul, tapi ogé gedé kamungkinan angkutan-angkutan umum nu jolna ti kiduleun, wétaneun jeung kuloneun kota. Harepanana, sangkan jalan-jalan jero kota leuwih tumaninah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...