Bagikeun ka Lapak Facebook

Basa SundaUnak-anikSenén, 04 Novémber 2013 04:46

Festival Sastra 2013 Digelar ku Balai Bahasa Jabar

Ku Maruta Bayu
SN
Festival Sastra 2013 [Potret: Maruta Bayu]

Balai Bahasa Jawa Barat ngagelar acara “Féstival Sastra 2013” di Hotél Éndah Parahyangan, Jl. Cibeureum No. 14 Bandung, tanggal 17 nepi ka 18 Oktober 2013. Dina acara “Féstival Sastra 2013” digelar tilu widang pasanggiri anu bisa diiluan ku siswa SMP jeung SMA. Diantarana Lomba Baca Puisi pikeun murid SMP, lomba ngadongéng pikeun murid SMP, jeung Lomba Ngarang Fikmin pikeun murid SMA.

Nilik kana peserta anu milu aub dina ieu pasanggiri kaitung loba. Malah, nurutkeun pupuhu panitia, Nandang R. Pamungkas, peserta masih kénéh réa nu daptar tug nepi ka pendaptaran ditutup. Ku kituna, masih ceuk Nandang, Féstival Sastra baris ditarékahan ku Balai Bahasa Jawa Barat pikeun jadi agénda maneuh saban taun. “Salami ieu mah tacan konsistén lumangsung tiap taun. Gumantung kana waragad baé. Nanging ningali antusias para peserta nu sakieu saéna, insyaAllah Balai Bahasa Jawa Barat seja ngupayakeun acara Féstival Sastra saban taun. Utamina mah supados para rumaja langkung wanoh, tur langkung raket kana karyasastra.” kitu ceuk Nandang R. Pamungkas.

Dina lomba ngadongéng, déwan juri anu diwengku ku Lin Syamsuri, Taufik Ampéra, jeung Dhipa Galuh Purba, mutuskeun Jalu Rafli Ismail (siswa SMPN 34 Bandung) minangka pinunjul kahiji. Disusul ku juara kadua jeung katilu, anu diraéh ku Aprilia Nurul Huda (siswi SMPN 1 Parongpong, Kabupatén Bandung Barat), jeung Déndén Suwandita (siswa SMPN 16 Bandung).

Sajabana ti tilu pinunjul, déwan juri ogé nangtukeun pinunjul kaopat nepi ka-10. Diantarana: Iwan Kurniawan (SMPN 26 Bandung), Novariza Deno Santana (SMPN 16 Bandung), Azka Robani budi (SMPN 3 Cimahi), Néng Ayuda (SMPN 16 bandung), Vina Febriyana (SMPN 3 Cimahi), Khaufilah Wulandari (SMPN Tunas), jeung Andini Sri Ayu Lestari (SMP Muhammadiyah 4 Bandung).

Dina Lomba Maca puisi, déwan juri anu diwengku ku Ayi Kurnia, Eriyanti Nurmala Dewi, jeung Dodi Ahmad Fauzi, mutuskeun  Gina Noor Mufida (SMP N 1 Parongpong) minangka pinunjul kahiji,  Ridwan Noerdayansyah S (SMPN 1 Cisarua) minangka pinunjul katilu, jeung  Pohaci Puspa Nuwangi (SMPN 12 Bandung) minangka pinunjul kaopat.

Demi Lomba ngarang Fikmin basa Indonesia, déwan juri anu diwengku ku Dadan Sutisna, Nana Sukmana, jeung Adam Pandi, mutuskeun  juara kahiji Winda Rahma (SMA Al Irsyad Bandung), juara kadua  Indah Eka Lestari (SMA Al-Islam Al-Musyawarah Lembang), jeung juara katilu  Mulki Azkia (SMA Darul Quran Bandung).

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...