Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaRebo, 30 Oktober 2013 19:20

Ismet: ”Kudu Ikonik jeung Fenomenal.”

Disparbud Rék Ngadegkeun Pusat Dokumentasi Sastra Jabar

Ku Maruta Bayu
SN
Peserta Raker Pusat Dokumentasi Sastra [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Pamaréntah Propinsi Jawa Barat mibanda rarancang pikeun ngadegkeun Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat. Ku kituna, Dinas Pariwiwisata dan Kebudayaan Jabar ngagelar rapat kerja perencanaan pendirian Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat di Hotel Puri Setiabudi, Jl. Setiabudi 378, Bandung, Rebo (30/10/2013).

Anu jadi panyatur dina éta raker diantarana Dra. Ariany Isnamurti, medar sabudeureun pangalaman ngokolakeun Pusat Dokumentasi Sastra HB. Jassin Jakarta. Panyatur séjénna, Prof. Dr. Yus Rusyana, medar kahirupan sastra di Jawa Barat, jeung Dr. Ir. Ismet Belgawan, M.Ac., Ph.D, medar ngeunaan rarancang tata ruang Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat.

Panitia ogé geus nangtukeun tim perumus Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat, nyaéta Etti RS, Yahya Andi Saputra, jeung Teddi AN Muhtadin.  

Hasil tina éta rumusan diantarana pamaréntah kudu nyiapkeun infrastruktur, pangpangna wangunan keur nyimpen pirang-pirang dokumentasi sastra. Sakumaha nu ditepikeun ku Ismet, yén wangunan Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat téh kudu nyumponan sarat ikonik (némbongkeun ciri daérah Jawa Barat), fenoménal, jeung dipaké ruang publik. Kitu deui masalah kontén, kudu diitung asak pisan utamana lebah néangan jeung ngumpulkeun arsip-arsip kasusastraan nu bacacar di masarakat.

Nururkeun Teddi Permadi, salahsahiji peserta raker, nu leuwih penting mah nyaéta masarakat kudu bisa ngamangpaatkeun éta Pusat Dokumentasi Sastra Jawa Barat enggoning ngajembaran pangaweruh sastra. Ulah siga nu enggeus-enggeus, sabada wangunan ngadeg, tuluy diculkeun taya nu ngurus. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...