Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaAhad, 27 Oktober 2013 12:07

Wagub Jabar Deddy Mizwar Mundut Widi ka Karaton Kanoman Cirebon

Gotra Sawala Baris Digelar di Bandung Bulan Novémber 2013

Ku Kentring Manik Mayangsunda
SN
Deddy Mizwar [Potret: Lin RN]

(SundaNews, Cirebon) Di Bandung baris digelar Gotra Sawala, tanggal 6-8 Novémber 2013. Éta anu dirarancang ku wakil gubernur  Jawa Barat Deddy Mizwar. Ku kituna, Deddy mundut widi ka  Keraton Kanoman pikeun nginjeum istilah Gotra Sawala. Sabab, “Gotra Sawala“ baris digunakeun dina acara riuangan budayawan lokal, nasional, jeung internasional nu baris digelar di Bandung. Kitu sakumaha anu ditepikeun ku Deddy sabada réngsé ngariung do Keraton Kanoman, Cirebon, Jumaah (25/10/2013).

Gotra Sawala nyatana  musawarah agung dina abad ka-17, anu diiluan ku  raja-raja sa-nusantara. Riungan Gotra Sawala jadi acara penting, lantaran dimangpaatkeun pikeun madungdengkeun rupaning pasualan di nusantara, hususna anu patali jeung kabudayaan, seni, tug nepi ka  peradaban manusia. Ku kituna, Gotra Sawala anu bakal digelar di Bandung ogé, rék museur kana  pasualan kesenian, kabudayaan, ékonomi kreatif, jeung seminar kebudayaan internasional.

Ku ayana rarancang Dedy pikeun ngagunakeun istilah Gotra Sawala, pihak Karaton Kanoman Cirebon, henteu ngarasa kabeuratan. Istilah Gotra Sawala diidinan pikeun dipaké ngaran acara anu bakal digelar ku Deddy Mizwar. Kilang kitu, nurutkeun sawatara pengamat kebudayaan, istilah Gotra Sawala geus digunakeun ti jaman karajaan Sunda Galuh. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...