Bagikeun ka Lapak Facebook

Saha ÉtaSaptu, 26 Oktober 2013 22:14

Réa Nu Kataji ku Iket

Gugum jeung Alda, Mroduksi DVD Iket Sunda

Ku Dikdik Mulyadi
SN
Gugum jeung Alda, mroduksi DVD iket Sunda [Potret: Dikdik]

Anu maké iket beuki réa. Méh di unggal wewengkon, iket geus jadi sabangsaning bagéan tina idéntitas urang Sunda. Anu matak kataji, iket teu ngawilah-wilah status sosial. Teu cacah teu ménak, teu somah teu pangagung, réa nu maraké iket. Contona Bupati Purwakarta Dedi Mulyadi, anu saban poé teu weléh maké iket. Ningali nu jadi lulugu maké iket, tangtu baé bawahanna réa nu nurutan maké iket.

Ku réana nu kataji ku iket,  dua urang nonoman kajurung pikeun mroduksi DVD (Digital Versatile Disc) tata-cara maké iket. Diantarana Gugum Gumilar jeung Indra Aldaiansyah Pratama (23). Dina éta DVD, dipedar tatacara maké iket dina rupaning wanda anu nyampak di Jawa Barat. Gugum jeung Alda geus ngaprak ka sababaraha wewengkon pikeun ngumpulkeun data ngeunaan cara maké iket, sarta satuluyna dirékam dina wanda DVD.

Aya kurang-leuwih 20 cara ngaropéa iket anu dipedar dina éta DVD. Diantarana Barangbang semplak, Bango Begér, Parekos Nangka, jeung sajabana. Nurutkeun Gugum jeung Alda, nu ngajurung maranéhna nyieun DVD iket téh taya lian hayang leuwih ngawanohkeun ka balaréa ngeunaan kabeungharan wanda iket, pangpangna anu tacan wanoh. ”Sugan wé ku  DVD ieu bisa nepi ka balarea. Komo anu nganjrek di kota mah sok hésé neangan pituduh ngeunaan iket Sunda.” kitu pokna.

Gugum jeung Alda kaasup anu ngasuh KIBARAYA (Komunitas Iket Bandung Raya), anu  sekretariatna di Jl. Terusan Pasir Koja No 71 (Gedung DDN, lantei 2), Bandung. Kumaha lamun aya nu merelukeun  éta DVD? Bisa ngaliwatan SMS ka nomor HP: 081214499777.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...