Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 21 Oktober 2013 16:50

Présidén jeung Menteri BUMN Sapuk Muka Deui Karéta Bogor-Sukabumi

Ku Amra Iska
SN
Kareta Bogor-Sukabumi. [Potret: sukabumisatu.com]

(SundaNews, Sukabumi) Geus ti sataun katompérnakeun, karéta api jurusan Bogor-Sukabumi teu laju deui. Réa masarakat nu tumanya, naon saenyana nu jadi sabab musababna? Atuh pon kitu kénéh Menteri Badan Usaha Milik Negara (BUMN), Dahlan Iskan, nepi ka merih sangkan éta karéta maju deui.

“Sagembleng ngarojong supados saénggalna laksana. Margi masarakat meryogikeun tutumpakan boh kanggé barang boh kanggé manusa nu nya cepet nya gampil,” cék Présidén SBY di Sukabumi.

Sedengkeun cék Dahlan Iskan, erél karéta mah weweg kénéh. Demi nu kudu dipentingkeun nyaéta nyadiakeun gerbongna. “Udagan mah karéta Sukabumi-Bogor téh tiasa maju deui dina dangka waktu dua sasih ka payun. Rencana mah baris ditambihan dugi ka Cianjur, jalur karéta téh, nanging meryogikeun waktos dugi ka lima sasih,” cék Dahlan.  

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...