Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 21 Oktober 2013 16:38

Domba Bikang Tanduk Salima-lima, Girasna Kabina-bina

Ku Amra Iska
SN
Domba bikang tandukna lima. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Cianjur) Teu réa domba nu boga tanduk leuwih ti sapasang. Di Kacamatan Ciranjang mah, perenahna pisan mah di Kampung Pasir Séréh Rt 3/5, Désa Sundangjaya, domba téh boga tanduk salima-lima. Sakalina kapanggih ku manusa, éta kaahéngan téh rupa-rupa nu nyurahanana.

“Ieu domba téh minangka simbul jumlah sila dina Pancasila, jumlah rukun Islam, sareng jumlah ramo manusa. Kantos dicandak ka Kabupatén Garut. Aya nu badé mésér ku pangaos tilu puluh juta. Tapi ah moal dikaluarkeun salami taya nu sangem mayar sapuluh juta satanduk mah,” cék Yanis Kosim (62) nu boga domba tanduk lima téa ka wartawan.

Nu nambah kaahéngan, ieu domba téh lain jalu, tapi bikang. Ngan, dina urusan giras mah, bisa disebut ngéléhkeun domba jalu. Buktina, pikeun meruhkeun ieu domba, butuh jalma paling saeutik dua urang. Mun teu kitu mah domba téh sok susuluduk kana rupaning barang nu aya di sabudeureunana. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...