Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumJumaah, 18 Oktober 2013 11:28

Réa nu Bingung Markirkeun Motor

Tuhu Kana Aturan Jumaah Bersepédah, Gedong Saté Suwung Motor

Ku Amra Iska
SN
Sapedah bogana pajabat jeung PNS Pemprov Jabar. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Nu nyieun program Jumaah Bersepédah téh lain Pamaréntah Kota Bandung wungkul, dalah Pamaréntah Provinsi Jawa Barat ogé sarua. Peresisna pisan mah dimimitian minggu kamari. Atuh lanratan geus jinek jadi aturan, Jumaah (18/10/2013) teu meunang aya motor-motor acan nu asuk ka buruan Gedong Saté téh. Pikeun mastikeun taya motor nu asup, satpam Gedong Saté sayaga hareupeun pager.

Satpam nu mancén tugas megatan tutumpakan salianti sapédah téh dibagi dua. Sabubuhan perenahna di bagian dua gerbang hareup, jeung sabubuhan deui ngajagaan dua gerbang gedong beulah tukang. Ku lantaran kitu, atuh teu burung nu teu nyaho kana aturan anyar téh parungak-pinguk, da bingung rék markirkeun motor.

“Kapaksa kedah puputeran heula milarian tempat parkir téh. Kawitna mah maksad téh badé ngadon popotoan payuneung Gedong Saté. Tapi kalah bingung. Nya ahirna mah mending teu cios baé,” cék Abdul Rahmad (34) semu hanjelu.

Ari pajabat katut PNS Pamaréntah Provinsi mah geus tartib baé. Buktina, di buruan jeroeun panto asup Gedong Saté geus ngabaris sapédah nu ngahaja diparkir di dinya. Réana leuwih kurang kana 25 rupa sapédah wanda sport. Atuh nya kitu deui Gupernur katut badéga-badégana deuih. “Pami sapédah gunung mah nu Pa Gupernur,” cék salah saurang satpam.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...