Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 07 Oktober 2013 15:47

Statusna Tacan Undak Deui

Lebu jeung Batu Mancawura ti Kawah Ratu Tangkubanparahu

Ku Amra Iska
SN
Silalatu tu Tangkubanparahu. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Lembang) Kira jam tujuh isuk, poé Senén (7/10/2013), Kawah Ratu Gunung Tangkubanparahu nu perenahna di Désa Cikolé, Kacamatan Lémbang, Kabupatén Bandung Barat (KBB); bitu deui. Ieu téh nu katilu kalina dina tilu poé katompérnakeun. Kahiji kajadianana poé Saptu (5/10/2013) kira jam satengah tujuh isuk. Terus nu ngaduakalian lumangsung poé Ahad (6/10/2013) kira satengah opat janari. Bakating ku gedé, patilasan bitu téh ninggalkeun tapak mangrupa liang nu diaméterna genep méter.

Nurutkeun kana katerangan ti Pejabat Pelaksana Bidang Penyelidikan dan Pengamatan Gunung Api Pusat Vulkanologi Mitigasi Bencana Géologi (PVMBG), Gedé Suantika, nu ieu mah bituna téh kawilang lila, aya kana 16 menitna. Katambah bari jeung murakeun lebu taneuh nu lumayan badag deuih.

Katerangan séjén ditepikeun ku Kepala Tim Tanggap Darurat Letusan Gunung Tangkubanparahu ti PVMBG, Hétty Tri Astuti. Pokna téh, “Batu sareng lebu nu mancawura téh luhurna dugi ka 300 méter ti dasar kawah. Batuna mah ragrag deui ka dasar kawah, nanging lebuna nyebar ka Subang.”

Najan hanten murakeun lebu, tapi patugas PVMBG tacan ngundakkeun statusna, lantaran kudu nunggu tanda-tanda ayana lini ti dasar kawah. Najan kitu, ari ngerahkeun tim geusan nalungtik sagala kamungkinan nu baris tumiba mah enggeus, kayaning ngukur kandungan balérang dina cai kawah.

“Aya kamungkinan bitu-bitu nu aralit mah bakal aya teras. Nanging, harepan téh mugia waé tanagana ngirangan. Margi ku ayana nu bitu téh masihan pangaruh kana salapan kawah nu aya di Tangkubanparahu deuih,” cék Gedé Suantika ka wartawan, Senén (7/10/2013).

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...