Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumSenén, 07 Oktober 2013 09:07

Urang Deukeut Teu Nyaho-nyaho

Gunung Tangkubanparahu Ibur di Jauhna

Ku Amra Iska
SN
Status Waspada Gunung Tangkuban Parahu [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Subang) Ka lembur jauh mah guyur, Gunung Tangkubanparahu aktif deui téh. Tapi ari nu deukeut, kayaning urang Kampung Dawuan, Désa Ciater, Kacamatan Ciater nu jarakna ngan méméteran; kalah ka teu nyaho di naon-naon. Aya gé nu ngaku manggihan kaahéngan, saukur ningali haseup nu ngelun ti gunung, poé Saptu (5/10/2013).

“Nu mawi da biasana gé pami aktif téh sok aya lebu, lini katut sora nu bebeletukan. Taun kamari upamina, waktus status gunung ningkat téh salami saminggon mah kampung téh poék ku haseup, ngandung belérang deuih. Tapi ayeuna mah da teu aya lebu-lebu acan,” Cék Suryaman (36) ka wartawan, Minggu (6/10/2013) pasosoré.

Suryaman téh salah saurang pagawé mipit pucuk entéh. Lian ti teu panggih jeung tanda-tanda nu ngabahyakeun, teu meunang paringetan ti pamaréntah deuih. Bisa nyaho statusna waspada sotéh sanggeus lalajo kalawarta dina média, cenah.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...