Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 01 Oktober 2013 16:11

PKL Daék Pindah Mun Ka Gedong Palaguna

Ku Amra Iska
SN
PKL menta kajelasan nasibna. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Disieuh-sieuh ti alun-alunna mah ti jaman Dada Rosada kénéh, PKL téh. Ayi Vivananda, Wali Kota Bandung harita, minangka Pupuhu Satgasna gé. Ari ayeuna, satutas Wali Kota ganti, nasib PKL tacan écés kénéh baé, babakuna rék ka mana diperenahkeunana?

Lantaran hayang puguh nasibna, padagang ménta tempat ka Wali Kota Bandung nu ayar, Ridwan Kamil. Tapi, kituna téh bari jeung méré tanjakan, moal daék lamun dipindahkeun ka Gedébagé mah. Para padagang miharep Ridwan Kamil nyonto ka Gupernur DKI Jakarta, Jokowi, nalika merenahkeun PKL di Tanah Abang.

“Kahoyong mah mung hiji, hoyong dagang kalayan tenang. Pami teu kénging di dieu, atuh mangga pasihan tempat. Tapi teu kéngin di Gedébagé da di ditu mah sepi. Kahoyong téh di Palaguna nu teu pati tebih ti tempat nu biasana,” cék Benyamin (55), PKL urang Ujungberung nu sok dagang di Alun-alun, Salasa (1/10/2013).

Palaguna téh gedong mol nu munggaran di Bandung. Éta gedong teu kaurus méh lima taun katompérnakeun lilana. Numutkeun rarancang, Perusahaan Daerah Jasa dan Kepariwisataan (PD Jawi) minangka juru urus asét Pémprov Jabar rék ngawangun hotél bintang opat atawa lima dina tilah éta mol.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...