Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSalasa, 01 Oktober 2013 16:09

Jadi Juru Beresih Kota, Baramaén Ménta Gajih 10 Juta

Ku Amra Iska
SN
Ridwan Kamil mikiran baramaen. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Méh di unggal parapatan jalan Kota Bandung aya baramaén, boh barudak ngora boh kolot. Ieu kaayaan mindeng nimbulkeun karéhé pikeun sawatara jalma mah, kayaning Wiwi (23) nu kabeneran ngumbara ka Bandung. Dina nyanghareupan ieu kanyataan, Wali Kota Bandung nu anyar, Ridwan Kamil, boga pikir rék merenahkeun baramaén jadi juru beberesih kota.

Niat Ridwan Kamil téh meunang pangbagéa ti rayat réa. Babakuna nu sok ngarasa hariwang ku kalakuan baramaén nu sakapeung mah sok pikasieuneun. Éta atuh da kalan-kalan sok aya nu bari marabok sagala, balangsiarna téh. Tapi ari ti baramaénna mah taya kaajrihan. Bakal daék sotéh jadi juru beresih kota mun digajih sapuluh juta sabulan.

“Pami téa mah nu ngajurung baramaén téh lantaran faktor ékonomi, atuh solusina gé kedah ku padamelan. Utamikeun ieu kawijakan téh kanggé baramaén urang Bandung heula. Pami urang daérah séjén mah, sina marulih baé ka lemburna masing-masing,” cék Wiwi, Salasa (01/10/2013).

Lian ti Wiwi nu mémang lain urang Bandung, Cucu (31) urang Ujungberung sapuk deuih, kana rarancang Wali Kota téh. “Tadi maos warta di média, saurnah baramaén téh nangih gajih sapuluh juta, bet kawas nu lieur. Simkuring gé nu damel ti énjing dugi ka sonten teu nyuhunkeun buruhan sakitu. Ari sual kaperyogian mah atuh sami waé seueur pangabutuh,” cék Cucu nu cepeng gawé jadi badéga rumah tangga.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...