Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaTéknologiAhad, 29 Séptémber 2013 23:14

Duit Rp 70 Juta Lain Lalawora Keur Rahayat Leutik

Mobil Murah Ukur Wawadulan

Ku Hadi Seto
SN
Mobil murah, ceuk nu loba duit [Potret: tribunnews.com]

(SundaNews, Jakarta) Anggota Dewan Transportasi Kota Jakarta, anu sakaligus  pengurus harian Yayasan Lembaga Konsumen Indonesia, Tulus Abadi, nétélakeun yén  pamaréntah geus ngalakukeun kebohongan  publik ngeunaan kawijakan mobil murah ramah lingkungan atawa low cost green car (LCGC).

Wadul kahiji, nurutkeun Tulus, murah timana horéng? Sakitu mahalna.  Istilah murah sarua jeung ngalécéhkeun rajayat Indonésia. Kitu ceuk Tulus dina diskusi ”Mobil Murah Diuji, Transportasi Layak Dinanti" di Jakarta, Saptu (28/9/2013). Hargana baé Rp 70 juta. Jauh leuwih mahal dibandingkeun jeung harga mobil murah di India, anu hargana Rp 50 juta.

Mobil murah anu ditawarkeun  Rp 70 juta téh masih kénéh kaitung basajan, anu antukna merelukeun  tambahan komponen, anu tangtu perelu nambahan waragad.  Tacan aya  AC (air conditioner). Lamun dilengkepan mah  bisa-bisa malah hargana jadi Rp 100 juta leuwih. Tacan deui lamun dikiridit, bisa nambahan deui waragad  kana Rp 30 jutana. Jadi,  harga beresihna  Rp 120 juta-an. Di lebah mana murahna?

Wadul anu kadua,  ngeunaan disebutna green car atawa mobil ramah lingkungan. Ceuk Tulus, éta mobil murah  teu bisa disebut ramah lingkungan, lantaran tetep ngagunakeun bénsin, ngasilkeun emisi, malah bisa méakeun  BBM bersubsidi.

Mobil LCGC ogé lain mobil nasional, lantaran  alat-alatna masih kénéh ngimpor. Jadi, lamun pamaréntah poga niat rék nga-ékspor mobil murah, ngimpi pisan. Indonésia teu boga reputasi ekspor mobil.  Jeung deui, nagara séjén mah geus ti baheula ngalakukeun hal siga kitu. Kitu ceuk Tulus.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...