Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhAhad, 29 Séptémber 2013 03:40

Détéktor Banjir jeung Penjinak Bom Buatan Murid SMKN 2 Cimahi

Ku Maruta Bayu
SN
Penjinak Bom jieunan murid SMKN 2 Cimahi [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Bandung) Teu sakabéh murid sakola nu sapopoéna ngagugulukeun ulin abring-abringan atawa tawuran. Loba kénéh diantara murid sakola anu justru  sapopoéna kageuing pikeun milu mikiran musibah anu mindeng tumiba ka sasama manusa. Contona musibah banjir anu saban usum hujan teu weléh tumiba di sabudeureun Bandung.

Miang tina kanyataan anu mindeng tumiba di masarakat, Luthfi Kurniawan jeung Candra Komara, murid kelas 2 SMKN 2 Cimahi, kainspirasian pikeun nyiptakeun robot paranti ngadétéksi banjir. Sebut baé ngaranna détéktor banjir. Nurutkeun Luthfi, ieu robot bisa mantau kaayaan cai. Upamana di walungan Citarum. Lamun cai naék, mangka bakal aya info anu dikirim ngaliwatan SMS.

“Tos diprogram, anu ngaSMSna téh alat ieu, kalayan eusina ngabéjaan yén cai geus naék. Eusi SMS sacara rincina mah tiasa ditangtoskeun ku nyalira, dilebetkeun kana system, sarta engké otomatis bakal ngawartosan pami cai naék.” Kitu pokna Luthfi. Jadi, ceuk Candra, dina ieu alat mémang dipasangan kartu telepon, anu tos diséting bakal ngirim SMS upami cai tos naék.

“Di walunganna kedah dipasangan pelampung, anu engké disambungkeun kana ieu alat. Didieu mah nganggo kabel kénéh. Tapi engké mah upami di walungan, teu kedah nganggo kabel ngahubungkeunna, da ayeuna tos aya téknologi wireless, jaringan anu teu kedah nganggo kabel.” pokna Candra.

Sajabana ti détéktor banjir, murid-murid SMKN 2 Cimahi ogé geus mampuh nyiptakeun robot penjinak bom anu bisa dioperasikeun ti kaanggangan. Ieu robot ogé diciptakeun minangka tanda katitén murid sakola ku ayana mindeng aya kajadian teror bom. Ieu mangrupa jawaban ka para teroris tukang nyusahkeun masarakat. Ku ayana penjinak bom nu bisa dikadalikeun ti kaanggangan, tangtuna ogé moal matak paur pikeun anu ngoperasikeunana.

Alat penjinak bom ti kaanggangan téh dingaranan RMT, singgetan tina ”Robot Musuh Teroris”. RMT mémang diciptakeun keur ngungkulan bom anu mindeng dipaké pakarang keur ngancam kasalametan warga ku para teroris. RMT geus ngadéklarasikeun minangka musuh téroris.

Rupaning jieunan inovatif siswa sakolaan téh dipamérkeun di Gedong Saté Bandung (14/9/2013), dina acara Paméran TIK anu digelar ku Dinas Komunikasi dan Informatika (Diskominfo) Propinsi Jawa Barat. Réa masarakat anu ngajugjug ka Gedong Saté pikeun nengetan pameran TIK. Sakur masarakat anu nganjang ka Pameran TIK, henteu dipénta karcis.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...