Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaKemis, 26 Séptémber 2013 15:08

Kudu Tatan-tatan Ngabagéakeun Sémah

TTRM: Hasil Panalungtikan Gunung Padang Matak Ibur Dunya

Ku Amra Iska
SN
Situs Megalit Gunung Padang. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Cianjur) Tim Panalungtik Gunung Padang, écésna Tim Terpadu Riset Mandiri (TTRM), geus ngarasa cukup nalungtik Gunung Padang téh. Dina waktu nu moal lila deui, hasil gawéna baris dipedar. Ngan saméméh timuanana sumebar leuwih lega ka masarakat réa, leuwih ti heula rék dipedar ka Présidén, pamaréntas Provinsi Jawa Barat, jeung ka pamaréntah Kabupatén Cianjur.

Keur ngawahan mah, Andi Arif nétélakeun yén hasil timuan TTRM téh bakal matak ibur saalam dunya, kawantu ku ahéng-ahéngna. Andi Arif téh Staf Khusus Présidén Bidang Bantuan Sosial dan Bencana Alam.

“Nu utami mah nyandak mangpaat nu ageung kanggé masarakat Indonésia, langkung-langkung kanggé urang Kabupatén Cianjur. Atuh ka urang cianjur, poma ulah keresa dialungboyongkeun ku rupi-rupi béwara nu teu puguh,” cék Andi Arif dina blackberry-na.

Dina kayakinan Andi Arif, ka hareupna Kabupatén Cianjur bakal pada ngajugjug, boh ku urang pribumi boh ku bangsa deungeun. Ku kituna, tinimbang ngabandungan caritaan nu teu puguh mah mending gé tatan-tatan geusan ngabagéakeun para sémah nu bakal daratang téa.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...