Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 24 Séptémber 2013 16:41

Harega Sapi Kurbankeuneun Mingkin Mahal

Ku Amra Iska
SN
Singgemet marios sapi kurbankeuneun. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Cirebon) Moal jejeg sabulan deui baris tepung jeung lebaran haji (‘Idul Adha) taun 1434 Hijriah. Nu jual beuli sapi kurbankeuneun mah geus ti béh ditu mula. Ngan beuki dieu téh, harega sapi mingkin mahal baé. Malah undakna téh nepi ka 73 persén, tina harega nu sasari. Numutkeun pangusaha sapi, undakna rega sapi téh aya patalina kénéh jeung ngaronjatna harega BBM.

“Taun kamari mah nawiskeun sapi nu abotna 800 kilo téh mung limalas yuta. Tapi taun ayeuna mah pangaosna dua puluh genep yuta. Ieu téh kapangaruhan ku awisna ongkos sareng parabna. Kapan sapi téh balanjana ti Banyumas, Jateng,” cék Ajo nu matuh dagang di Jalan Jénderal Sudirman, Cirebon, Salasa (24/9/2013).

Unggal taun gé, pisabulaneun kana waktuna lebaran haji, Ajo geus nyadiaan sapi. Taun kamari baé hasil ngajual 40 sapi. Taun ieu mah kakara nyayagian 10 sapi. Najan haregana jauh leuwih mahal, harepan Ajo mah nu balanja sapi téh tetep rempeg. Atuh teu leuwih réa gé, paling henteu nyaruaan hasil usahana taun kamari.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...