Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhJumaah, 20 Séptémber 2013 11:21

Wali Kota Bandung Nyupir Angkot Kalapa-Dago

Ku Amra Iska
SN
Ridwan Kamil nyupir angkot. [Potret: news.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Kelompok Riset Indie Bandung jeung Bandung Creative City Forum (BCCF) minangka paraji nu ngalahirkeun Angkot Day, poé angkot. Mun gubrag di poé Jumaah téh, sabisa-bisa mah kudu tumpak angkot. Tutumpakan sorangan tendeun heula di imah, sapoé baé mah.

Poé angkot kalintang dibagéakeun ku Wali Kora Bandung nu anyar, Ridwan Kamil. Demi ngaluluguan poé angkot, Ridwan rido nyupir angkot Kalapa-Dago, pulang anting salila sarit. Gratis deuih. “Dinten ieu nyupir angkot. Saha baé tiasa naék angkot nu ku simkuring disupiran. Nanging tangtos moal tiasa sadayana, da sakitu buktosna angkot mah. Mangga waé naék angkot sanés da seueur kénéh nu gratis,” cék Ridwan Kamil.

Mémang bener, dina poé Jumaah (20/9/2013) aya 200 angkot Kalapa-Dago nu dipaké ngabagéakeun poé angkot. Kabéh gratis deuih, ti jam lima isuk nepi ka jam tujuh peuting. Ari Ridwan Kamil, milu nyupiran salah sahiji angkot tina nu 200 téa téh diaping ku Dandim 0618/BS, Ujang Sudrajat. Ti dituna mah jadi supir témbak.

Sakur rayat nu meneran tumpak angkot nu supirna Wali Kota, rareuwaseun sakedapan mah. Kawantu ku teu nyangka. Upamana baé Tini Maemunah (56). Pokna téh, “Raos nya pami angkot kawas kieu, kantenan gratis mah. Pokona mah ka Pa Wali, cobi angkot diutamikeun, dinomer hijikeun.”

Ari keur Ridwan mah sapoé nyupir angkot téh gedé mangpaatna. Utamana bisa ngotéktak eusining kahayang rayat. Ku kituna, salila mancén gawé jadi Wali Kota téh bisa marajian program nu keuna kana pangabutuh rayatna. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...