Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSalasa, 17 Séptémber 2013 09:42

Jangji Menteri BUMN Tacan Cumpon Baé

Kauntungan Pausahaan Tiwu Jawa Barat Teu Kungsi Undak

Ku Amra Iska
SN
Panen tiwu. [Potret: metrotvnews.com]

(SundaNews, Cirebon) Kauntungan pausahaan—atawa nu sok disebut réndemén—tiwu di Jawa Barat kawilang héngkér kénéh. Unggal taun taya undakna. Paling copél ngaraéh 6,5 %. Ieu raéhan téh jauh kénéh mun ngukur kana nu kungsi dijangjikeun ku pamaréntah mah. Kedalna gé, rék ngundakkeun réndemén pausahaan tiwu téh nepi ka 8 %.

Salasahiji nu ngalantarankeun héngkérna réndemén pausahaan tiwu téh mesin pabrik nu geus kaliwat tinggaleun jaman. Gawéna teu cara baheula nalika anyar kénéh deuih. Atuh beubeunangan gulana gé teu nyugemakeun, da ngan saeutik. Nepi ka danget ieu, pabrik tiwu di Jawa Barat masih ngamangpaatkeun mesin nu BUMN kénéh. Demi pabrikna titinggal Walanda, umurna malah leuwih kolot batan mesinna. BUMN Jawa Barat téh boga lima pabrik; tilu di Cirebon, hiji di Jatiluhur, hiji deui di Subang.

“Sadayana gé pabrik téh mutuh matak prihatin. Mesinna taya nu énggal. Kantos Menteri BUMN Dahlan Iskan ngalongok ka pabrik nu di Cirebon. Harita kedal jangji, badé ngundakkeun réndemén ku cara révitalisasi pabrik. Nanging nya kitu téa, dugi ka ayeuna gé teu acan buktos,” cék Anwar Asmali ka wartawan, Senén (16/9/2013). Anwar téh Pupuhu DPD Asosiasi Petani Tebu Rakyat Indonésia (APTRI). 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...