Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikSenén, 16 Séptémber 2013 13:13

Trotoar Leubeut ku Karangan Bunga

Ridwan-Odéd Resmi Jadi “Pupuhu” Kota Bandung

Ku Amra Iska
SN
Ridwan-Oded nyanghareupan istrenan. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Trotoar nu ngembat sa-Jalan Acéh Kota Bandung leubeut ku karangan bunga. Eusina mah ngan hiji; ngawilujengkeun kana jenengna Ridwan Kamil-Odéd M. Danial minangka Wali Kota-Wakil Wali Kota Bandung, masa gawé 2013-2018. Enya, poé Senén (16/9/2013) duanana diistrénan, resmi jadi gaganti Dada Rosada-Ayi Vivananda. Demi karangan bunga téa, datangna ti partéy, ormas, pausahaan perbankan, paguyuban lurah jeung camat, katut réa nu ti pasaurangan deuih.

Acara istrénan “pupuhu” Kota Bandung téh perenahna di Hotél Hyatt. Kalayan kairingkeun ku istrina séwang-séwangan, Ridwan-Odéd nu saged maké pakéan dines sapangadeg téh milih badarat ka tempat lumangsungna acara. Rombongan Ridwan-Odéd meunang panangtayungan ti ormas, protokolér katut polisi. Nu séjénna, nu milu kana éta iringan téh di antarana Réktor Universitas Paramadina, Anis Baswédan.

Sakumaha nu geus maneuh, acara téh dimimitian ku ngedalkeun sumpah jawatan, laju nyeumatkeun tanda jawatan. Ka dituna mah papajah-peupeujeuh ti itu-ti ieu. Nu meupeujeuhan Ridwan jeung Odéd téh nu utamana mah Gupernur, Ahmad Héryawan.

“Wali Kota sareng Wakilna tos milik Kota Bandung sagemblengna, sanés milik partéyna séwang-séwangan. Sok sanaos nalika ngajengkeun diri janten calin Wali Kota-Wakil Walikota dina Pilwalkot, tetep pami tos jeneng mah milik rayat,” cék Héryawan.

Ari di luareun gedong tempat istrénan, aya riak-riak aktivis nu ngagelar aksi balaréa. Kesatuan Aksi Mahasiswa Muslim Indonesia (KAMMI) Bandung Raya, upamana, ngingetan Ridwan-Odéd sangkan teu kabaud kana laku korupsi.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...