Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaSosial BudayaSenén, 09 Séptémber 2013 10:50

Diiluan Ku 22 Kabupatén/Kota

Pasanggiri Kaulinan Lembur Sunda Euyeub Ku Pamilon

Ku Amra Iska
SN
Pamilon pasanggiri kaulinan barudak lembur. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Perenahna di buruan Monumén Perjuangan Rayat Jawa Barat. Barudak antara umur 12-15 taun—kabéhna 132 urang ti 22 kabupatén/kota; tiap sakota genep pamilon—pada-pada adu kaparigel-rancagéan dina pasanggiri kaulinan urang lembur Sunda heubeul, minangka pangeusi Féstival Kaulinan Urang Lembur.

Poé Minggu (8/9/2013) peresisna ieu acara téh. Ti dituna mah masih kénéh kawengku kana acara Pekan Seni Budaya Jabar 2013, nu lumangsung ping 7-13 Séptémber 2013. Demi lumangsungna ieu kagiatan, beunang alpukahna Disparbud nu rampak gawé jeung Paguyuban Hong.

Ana rupana kaulinan nu dilombakeun téa, kabéhna aya salapan: Sorodot Gaplok, Babalonan Sarung, Gatrik, Rorodaan, Gasing, Bedil Jeprét, Sumpit, Jajangkungan, jeung Papancakan. Enas-enasna mah ieu acara téh boga udagan anu basajan, nyaéta geusan ngatik pandirian barudak enggoning migawé hiji perkara dina beungkeutan tim kalayan jujur; rancagé; aktif; jeung nu utamana mah gumbira salawasna.

“Sateuacanna mah pasanggiri téh nyindekel kana konsép hiji lawan hiji kalayan sistim gugur. Ayeuna mah sistimna nganggé waktu, kalayan meunteunna ku cara kumulatif. Ku kituna, di sagédéngeun ngudag janten jawara téh pamilon pasanggiri baris némbongkeun hasil nu pangsaé-saéna deuih,”  cék Kapala Disparbud Jabar, Drs. Nunung Sobari, MM.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...