Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikRebo, 04 Séptémber 2013 15:35

Pulitik Teu Ngawilah-Wilah Jalma

Ku Amra Iska
SN
Djomono narima SK calon DPD. [Potret: bandung.detik.com]

(SundaNews, Bandung) Ancrub kana kagiatan pulitik geus jadi hak sakumna warga nagara. Lain keur nu beunghar, lain keur nu waras waruga wungkul. Dalah kaom difabel gé—penyandang cacat—gé teu disieuh-sieuh. Asal aya kaludeung geusan nanjeurkeun bebeneran munggih iyana. Di Bandung upamana, tina 36 urang calon anggahota DPD nu lolos seléksi di Jawa Barat, saurang di antarana difabel. Malah sa-Indonésia gé, tina 945 urang calon téh ngan sahiji nu difabel deuih.

Djumono kaom difabel nu milu ancrub kana pupulitikan téh. Salila ieu, Djumono nyepeng jawatan Koordinator Forum Perjuangan Difabel Jawa Barat. Tadina mah rada haringhang, cenah, da sieun teu katarima duméh kitu warugana. Tapi, sanggeus puguh kaaku mah jadi ludeung deui.

 “Tangtos ngaraos ageung harepan, sok sanaos baris basaing sareng nu sanésna. Salami ieu mémang tacan kantos kaon nu sapertos simkuring ngiring nyalon janten wakil rayat. Malih ayeuna gé mung hiji-hijina deuih,” cék Djumono satutas nyokot SK calon DPD ti Jabar di KPU Jabar, Jalan Garut, Rebo (4/9/2013).

Numutkeun pangakuanana, Djumono meunang pangrojong ti 6.200 urang. Anapon ku ka paluruh ngan 5.900 urang ti 19 kabupatén/kota sa-Jawa Barat. Nya ku lantaran réa pangrojong téa, utamana ti kaom difabel, Djumono wani nyalonkeun jadi wakil rayat. Demi udaganana, miharep aya parobahan kawijakan nu leuwih merharikeun kaom difabel dina mangsa ka hareup.

“Na émutan mah moal matak aya halangan harungan kanggé simkuring pami kabiruyungan janten anggahota DPD. Simkuring tetep baring ngajalankeun kawajiban, nalingakeun sareng masihan asupan kanggé wangun kawijakan nu teu mihak ka masarakat,” pokna tandes. 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...