Bagikeun ka Lapak Facebook

CarangkaEuleuh-EuleuhSenén, 26 Agustus 2013 16:30

Larangan Rizki Nyampak Beresih, Disunatana ku Jin Boa?

Ku Ricky A. Mardjadinata
SN
Rizki Aditya, nu nyampak meunang nyunatan. [Potret: Ricky Andriawan]

(SundaNews, Ciamis) Aya nu ahéng lumangsung di Dusun Sukamaju, Désa Cileungsir, Kacamatan Rancah, Kabupatén Ciamis. Budak umur tilu taun ujug-ujug kapanggih geus aya nu nyunatan. Kajadian persisna malem Juma’ah (9/8/2013), kira jam hiji peuting. Rizki Aditya budak nu nyampak geus meunang nyunatan téh, budak Acéng.

Basa maleman harita, Acéng jeung pamajikanana mondok di tengah imah. Duanana harudang tengah peuting, lantaran kageuyahkeun ku nu ceurik, nu tétéla budakna, Rizki. Harita mah tacan kanyahoan perkara larangan budak nu geus beresih. Kapanggih sotéh isuk-isuk, basa Rizki ngarenghik hayang kiih, bangun nu nyerieun. Ana ditingali, Acéng sasat ngagebeg.

Atuh teu talangké, Acéng buru-buru mapaykeun ka kolot jeung ajengan. Ka dituna mah jadi ibur salelembur, sabiwir hiji magar Rizki disunatan ku jin. Demi nyacapkeun kapanasaran, Rizki dibawa ka Puskesmas Rancah. Numutkeun katerangan dokter nu mariksana, Rizki téh enya geus disunatan. Malah kaayaanana ogé geus beresih.

“Sementawis, ayeuna badé dipasihan heula landong supados henteu bareuh. Saparantos dipasihan landong, nembé murangkalih téh tiasa diparios tur ditingali deui kaayaana,” Pokna Dokter.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...