Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaÉkonomiSenén, 26 Agustus 2013 13:14

Harega Kacang Mahal, Tahu Leungit ti Pasar

Ku Amra Iska
SN
Tukang tahu areureun nyitak saheulaanan. [Potret: jabar.tribunnews.com]

(SundaNews, Bandung) Harega kacang—bahan tahu jeung témpé—sakilona nepi ka Rp. 9.000.000,-. Balukarna, tukang tahu jeung témpé saheulaanan areureun nyitak. Réa padagang séjénna nu marilu eureun deuih, da taya bahanna, kayaning tukang géhu jeung tukang kupat tahu. Enas-enasna, areureun dagangna téh kapaksa, bélaan raleungiteun kauntungan.

Nu eureun jualan téh upamana Saodah jeung Lia. Geus dua poé, Ahad jeung Senén (25-26/8/2013) leungiteun pacarianana. “Dinten Saptu mah kabagéan kénéh ku tahu téh. Mung dua dinten ieu mah tos kukurilingan ka sababaraha pasar gé weléh teu mendak,” cék Saodah, Senén (26/8/2013).

Atuh pon kitu kénéh Lia. Nu biasana dagang bala-bala jeung géhu téh ngan bisa ngajual bala-bala. Ku kituna, satengah tina kauntunganana leungit. “Biasana mah kékéngingan téh saratus rébu sadinten, hasil tina ngical bala-bala sareng géhu. Ngan kumargi mung ngical bala-bala wungkul, atuh untungna gé mung satengahna,” cék Lia nu sarua miharep tahu sadia deui di pasar.

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...