Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaUmumJumaah, 16 Agustus 2013 06:41

Di Tanjakan Pari Teu Weléh Kudu Ati-ati

Saban Usum Lebaran, Aya Kacilakaan di Tanjakan Pari

Ku Maruta Bayu
SN
Mobil ampir tikurusuk kana suhunan [Potret: Maruta Bayu]

(SundaNews, Ciamis) Saban usum lebaran, di tanjakan Pari, Panjalu, Ciamis, sok aya baé kacilakaan kandaraan nu kaitung parna. Malah diantarana aya nu nepi ka ngemasing pati. Dina usum lebaran Idul fitri 143H H ogé, mobil Serena hideung, D 1725 PJ ruksak parna sabada mudun ti arah Sriwinangun, teu bisa dikadalikeun ku supirna, Jumaah (9/8/2013) jam 15.00 WIB. Mobil nabrak tihang listik jeung tangkal kai nepi ka ringsek. Kilang kitu, lamun mobil henteu katahan ku tihang jeung tangkal, bisa dipastikeun ngapung ka suhunan imah, anu perenahna handapeun jalan.

Ku kituna, Yanti (30), penumpang hiji-hijina anu marengan supir mobil, tetep syukuran ku lantaran masih disalametkeun tina kacilakaan anu leuwih rongkah. Basa ditepungan ku SN di lokasi kajadian, Yanti ukur bararéd. Demi supirna mah nandangan kacilakaan rada parna tug nepi ka kudu diwaba ka Rumah Sakit. Popy (25) nu nyupiran éta mobil, ukur dibarengan ku lanceukna (Yanti), miang ti lemburna Sadewata, kalayan tujuanna rék nganjang ka barayana di Sumedang. Ari sapopoéna mah Yanti jeung Popy téh nganjrek di Bandung. Geus jadi tradisi saban lebaran, Popy jeung Yanti sok marudik ka lemburna.

Nurutkeun Yanti, ti Sriwinangun mula, palebah mimiti nyorang pudunan Pari, katingalina Popy geus panik. Aya kamungkinan erémna kaganjel ku sendal, anu ahirna mobil teu bisa dikadalikeun tug nepi ka nubruk tihang jeung tangkal.

Taya korban jiwa tina ieu kajadian. Tapi  kaayaan patalimarga macét total ti dua arah nepi ka 7 KM. Tapi nu ngalantarankeun macét mah ku lantaran aya sawatara kandaraan nu keur nanjak, béak kuplingna. Bau hangit kupling kaangseu nyelengsengna sapanjang tanjakan Pari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...