Bagikeun ka Lapak Facebook

Warta SundaPulitikJumaah, 16 Agustus 2013 05:59

Saréréa Nyebut Angka Sampurna

Pilkada Kabupaten Ciamis Siap Digelar

Ku Ricky A. Mardjadinata
SN
Opat Pasangan Cabup-Cawabup Ciamis [Potret: Pikiran Rakyat Online]

(SundaNews, Ciamis) Calon Bupati jeung Wakil Bupati Kab. Ciamis periode 2014-2019 nu geus daptar, ayeuna geus aya nomer urut pilhan.  Dumasar kana  hasil sidang pleno terbuka nu diayakeun di Islamic Center nu diluluguan ku Ketua KPU Ciamis Kikim Tarkim, Salasa (13/8/2013), pasangan anu kahiji nyaéta : Iing Syam Arifin - Jeje Wiradinata (nomor urut 1), Bagus Arief Wiwaha - Akasah (nomor 2), Budi Kurnia - Mita Permatasari Momon (nomor 3), jeung Heddy Suhendra - Yedi (nomor 4).

Pasangan Cabup Ciamis nomer urut ka-1 Iing Syam Arifin - Jeje Wiradinata nu didukung koalisi tilu parpol : Golkar, PDIP, jeung PPP nandeskeun yén dina dasarna sakabéh nomer sarua. “Tapi pikeun simkuring  ti anggalna kénéh mémang geus boga kahayang  meunangkeun nomer kahiji.  Nomer 1 mah kapan juara. Nomer  nu panghadéna," kitu pokna.

Samentara  calon wakil bupati Ciamis nomer ka 2, Akasah nyarita yén angka dua mangrupakeun nu sampurna. Akasah harita datang sorangan teu bareng jeung calon bupati Ciamis Bagus Arief Wiwaha  kulantaran Bagus keur teu pati séhat. Bagus jeung Akasah nu boga landian “Berkah” nyarita yén nomor dua nu panghadéna.

"Panon aya dua, liang irung dua, ceuli aya dua, panangan aya dua. Jadi dua mah sampurna. Ieu nomer nu pangalusna nu ku simkuring katarima," pokna Akasah nu dirojong ku Partéy Demokrat.

Pasangan calon bupati Budi Kurnia nu babarengan jeung calon wakilna, Mita permatasari Momon. Mangrupakeun pasangan ngora nu boga  jargon Bumi, nyarita yén nomer tilu mangrupakeun angka nu cukup populér di wilayah Tatar Galuh Ciamis.

Pasangan Budi - Mita nu dirojong  koalisi 234 plus nyaeta PKB, PAN, PBB, Hanura, Gerindra jeung PKS, langsung meunang  pangbagéa ti pendukungna nu aya hadir nyakséni acara di Islamic Center.

Samentara hiji-hijina pasangan calon bupati jeung wakil bupati Ciamis tina jalur independen, nyaéta Heddy Suhendra jeung Yedi nyarita yén nomer urut nu geus kapilih mangrupakeun angka sampurna.


Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu:
  
  • Senén, 03 Fébruari 2014 19:50

    fathan

    ya allah meni seer pisan kajahatan...
  • Senén, 27 Januari 2014 16:44

    agus sofyan

    Simkuring mani hoyong maca carios sunda ti ngawitan Gumilar , Wijana, sibuntung jago tutugan tug dugi ka Jaka santang..mani...
  • Jumaah, 24 Januari 2014 19:20

    yudha

    Tumaros, dimana tiasa mendakan buku Si Buntung Jago Tutugan? hatur nuhun pisan....
  • Jumaah, 24 Januari 2014 11:05

    Nandan Kusmanagiri

    Wilujeng makalangan, langkung pogot sigana upami tos aya aplikasi dina android...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 19:18

    Erwin Kusumah

    Kang dupi wawaran perkawis FDBS teu ditayangkeun di...
  • Jumaah, 03 Januari 2014 11:06

    Ai Karlinawati

    Hoyong milarian conto wawacan kanggo murangkalih hanjakal teu aya..hatur nuhun ..Mugia website ieu lana...
  • Saptu, 21 Désémber 2013 14:14

    iklanzoom.com

    Asalamualaiakum dari iklanzoom.com semoga pendidikan Indonesia tambah maju wasalamuaalaikum fresh...
  • Saptu, 02 Novémber 2013 18:31

    Sukinah Boiman

    Alhamdulillah upami di kota Bandung gaduh sakola favorit ngiring bingah, kumargi lami-lami upami basa sunda pada ninggalkeun bisa punah...

Badé ngomén? Mangga klik di ieu.

SN

Jumaah, 05 Désémber 2014 02:44

Parobahan Raperda No 15, Baris Mancegkeun PDAM Tirtawening

(SundaNews, Bandung) Sabada Raperda Parobahan Perda No 15/2009 disahkeun Pansus II DPRD Kota Bandung ahir Agustus 2014, ...
SN

Kemis, 04 Séptémber 2014 09:19

Pansus V DPRD Nargétkeun Bandung Meunang WTP Taun 2015

Sundanew.com, Ketua...
SN

Jumaah, 18 Juli 2014 02:37

Chace jeung Media Nu Sologoto

(SundaNews) Salah sahiji nu penting di Google téh nyaeta fungsi cache. Hiji kontén dina wéb, sanajan geus...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:32

Prabowo Cangcaya Surya Dharma Ali Kalibet Korupsi

(SundaNews, Jakarta) Naon anu diucapkeun ku Capres Prabowo Subianto ngeunaan ditéwakna Suryadharma Alie ku KPK dina...
SN

Rebo, 28 Méi 2014 01:09

Din: “Amien Rais Kuduna Némbongkeun Sikep Negarawan”

(SundaNews) Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah Muhammad Din Syamsuddin manghanjakalkeun kana sikep Amien Rais anu...